Ο κ. Μιχάλης Λαμπρόπουλος, καθηγητής πληροφορικής, ανέλαβε από  τις 24 Μαρτίου 2020 τα ηνία της Αμπετείου Σχολής Καΐρου που αφορά το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Ο κ. Λαμπρόπουλος θα οδηγήσει την ιστορική Σχολή στην ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2019 – 2020 το οποίο έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Επίσης, στο ίδιο δυσχερές κλίμα θα διεξάγει στην Αμπέτειο τις εξετάσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου που διεκδικούν μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Διευκρίνηση απο τον κ. Λαμπρόπουλο

Mε αφορμή το δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ekkairo.org, ο κ. Λαμπρόπουλος μας έστειλε την εξής διευκρίνηση:

“Θέλω να κάνω την εξής διευκρίνιση, αναλαμβάνω χρέη προσωρινού Διευθυντή μέχρι να επιστρέψει η κ. Μπέτα λόγω του αποκλεισμού της στην Ελλάδα”.

Από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό λάβαμε την εξής ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε αυτολεξεί. Ωστόσο να επισημάνουμε ότι στο δημοσίευμά μας αναφερόμαστε αποκλειστικά στα νέα καθήκοντα του κ. Λαμπρόπουλου ο οποίος θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο των εξετάσεων των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά σε αλλο φυσικό πρόσωπο και το έργο του. Ακολουθεί και η απάντηση του κ.Γιαννικόπουλου στην ανακοίνωση της Αμπετειου Σχολής.

Aνακοίνωση Αμπετείου Σχολής

Οφείλουμε να ενημερώσουμε την ομογένεια της Αιγύπτου ότι ο κ. Μιχάλης Λαμπρόπουλος είναι προσωρινός αναπληρωτής της Διευθύνσεως της Αμπετείου Σχολής και διορισμένη Αναπληρώτρια Διευθύντρια από τον Πρόεδρο της Σχολής, κ. Δαμιανό Αρχιεπίσκοπο Σινά, παραμένει η κ. Μπέτα Σωτηρία, η οποία αποκλείστηκε στην Ελλάδα λόγῳ της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί της Σχολής, όταν μάλιστα το σχολείο παραμένει κατ’ανάγκη κλειστό με Προεδρικό Διάταγμα του Αιγυπτιακού κράτους.

Λυπούμεθα που ο Συντονιστής Εκπαίδευσης διεστρέβλωσε την συγκατάθεσή μας να οριστεί προσωρινός αναπληρωτής ο κ. Λαμπρόπουλος μέχρι την επιστροφή της κ. Μπέτα, και ο οποίος έτυχε να παραμείνει στο Κάϊρο για προσωπικούς του λόγους, ούτως ώστε να διευθετηθούν υπηρεσιακά θέματα που τυχόν ανακύψουν.

Ο κ. Συντονιστής εγνώριζε πολύ καλά ότι ανέκαθεν ο Αρχιεπίσκοπος Σινά έχει το δικαίωμα της Διευθύνσεως της Σχολής επί των οικονομικών, διοικητικών και εκπαιδευτικών θεμάτων έχοντας συγχρόνως ως Αρχιεπίσκοπος Σινά και την Αιγυπτιακή Υπηκοότητα και ότι αυτός μόνον έχει το δικαίωμα διορίσεως αναπληρωτού Διευθυντού της Αμπετείου Σχολής.

Την βασική ιδιότητα του φορέως της Αμπετείου Σχολής καθώς και άλλες μικρότερης σημασίας ιδιαιτερότητες εγνώριζε εξ αρχής ο κ. Συντονιστής και υπεσχέθη ότι θα τις τηρήσει. Παρά ταύτα προέβη εις άκρως αυθαίρετη πράξη ενεργών χωρίς ουδεμία ενημέρωσή μας και παρακαλούμε να κάνει την σχετική ανάκληση αυτού του δημοσιεύματός του προτού να δημιουργηθούν δυσάρεστες εντυπώσεις και ανωμαλίες στο χώρο της παιδείας.

Εκ του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου

Η απάντηση του Αν.Συντονιστή Δημήτρη Γιαννικόπουλου

Διαβάστε την απάντηση του Αν.Συντονιστή Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής κ. Δημήτρη Γιαννικόπουλου:

Η απάντηση του Αν. Συντονιστή Εκπαίδευσης Δ. Γιαννικόπουλου στην ανακοίνωση της Αμπετείου Σχολής για την τοποθέτηση νέου διευθυντή


Αρέσει σε %d bloggers: