Απάντηση στην ανακοίνωση της Αμπετείου Σχολής Καϊρου, για την αντικατάσταση της διεύθυνσης του σχολείου στέλνει ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαιδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Δημήτρης Γιαννικόπουλος.

Η ανακοίνωση του Αν.Συντονιστή Εκπαίδευσης

Αναφορικά με την ανακοίνωση της Αμπετείου Σχολής Καΐρου… είναι αναγκαίο να διευκρινισθούν τα ακόλουθα:

α) το Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης  ουδεμίαν σχέσιν έχει με το  δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε στις 7/5/2020 στην Εφημερίδα Νέο Φώς/ιστότοπο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου σχετικά με την Αμπέτειο Σχολή. Τούτο αφορά τους συντάκτας του και μόνον.

β) Ο Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής Καΐρου είναι πάντα ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου. Ως αναπληρωτής του τοποθετείται από το Γ.Σ.Ε.  Καΐρου εκπαιδευτικός της εγκρίσεως του Αρχιεπισκόπου. Η Υπηρεσία μας τηρεί την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρα 11, παρ. β’ , και 14, παρ.3, Ν.4415/2016 (ΦΕΚ 159, τ. Α’)  και την ακολουθουμένη διοικητική πρακτική ως προς τον ορισμό των Αναπληρωτών Διευθυντών της Αμπετείου. Τούτο έγινε και στην περίπτωση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας κας Σ. Μπέτα, όταν με την αναχώρηση της, στις 19/3,  στην Ελλάδα χρειάσθηκε να τοποθετηθεί νέο πρόσωπο, ερωτήθηκε ο Φορέας του σχολείου και τοποθετήθηκαν διαδοχικά τα πρόσωπα που υποδείχθηκαν από τον Φορέα: αρχικά  η κα Γ. Αθανασοπούλου, και εν συνεχεία,  όταν η αυτή επαναπατρίσθηκε,ο κος Μ. Λαμπρόπουλος με έγγραφη συναίνεση της Διευθύνσεως της Αμπετείου. Ειδικότερα, στο έγγραφο ορισμού της κας Αθανασοπούλου αναφέρεται ρητά ότι τούτο γίνεται διότι η κα Μπέτα, ευρισκομένη εν αδεία στην Αθήνα, αδυνατεί να επιστρέψει στην Αίγυπτο για λόγους ανωτέρας βίας. Συνεπώς, η κα Μπέτα, άμα τη επιστροφή της, οψέποτε τούτο γίνει και  εφ’ όσον συναινεί ο Αρχιεπίσκοπος, δύναται να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Διευθύντριας.

γ) Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμόν Δ1α/ΓΠ.οικ.20021/ΦΕΚ 956, τ. Β’/21-3-2020 ορίσθηκε ότι σταματά η δια ζώσης διδασκαλία, αλλά οι διοικητικές λειτουργίες των σχολείων συνεχίζονται κανονικά. Η ισχύς της εν λόγω διατάξεως παρατάθηκε έως και την 31-5-2020. Περαιτέρω, οι προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων επιφορτίζονται με την οργάνωση όλων των θεμάτων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας (σύγχρονης και ασύγχρονης) και συνεργάζονται γι’ αυτόν τον σκοπό με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, το Γραφείο Συντονιστού Εκπαίδευσης και τις ειδικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα. Επιπροσθέτως, συνεργάζονται με όλους τους εμπλεκομένους φορείς και  Υπηρεσίες για την διοργάνωση τον προσεχή Ιούνιο τόσο των εξετάσεων αραβομάθειας, όσο και των εισαγωγικών εξετάσεων στα αιγυπτιακά ΑΕΙ.

Καταληκτικά, ευελπιστώ σε προσωπική επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις οι οποίες οφείλονται σε ελλιπή πληροφόρηση.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ekkairo.org

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Κ.Κ δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά σε αλλο φυσικό πρόσωπο παρά μόνο στο έργο του κ. Λαμπρόπουλου ο οποίος θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο των εξετάσεων των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαβάστε το αρχικό δημοσίευμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί: Νέος διευθυντής στην Αμπέτειο ο καθηγητής Πληροφορικής Μιχάλης Λαμπρόπουλος – Τι λέει ο Σιναίου Δαμιανός

Ανακοίνωση-στα-ΜΜΕ-8-5-2020-ΝΕΟ-ΦΩΣ-ΠΥΡΑΜΙΣ-3-2

Αρέσει σε %d bloggers: