Το πρώτο του παιδί απέκτησε ο Σύμβουλος Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάιρο, Χρ. Αποστολόπουλος
10/05/2020
thumbnail of 0511 (1)
Nέο Φως 11.5.20
11/05/2020
Show all

«Είμαι ασφαλής στην Αίγυπτο»: Ο Έλληνας coach της Αιγυπτιακής Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Κ. Βαμβακάρης μιλά στην Al Ahram (Video)

Συνέντευξη σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αιγύπτου, την “Αl Ahram”, έδωσε ο Έλληνας προπονητής της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης της Αιγύπτου κ. Κώστας Βαμβακάρης.

Ο κ. Βαμβακάρης «ξετύλιξε το κουβάρι» της καριέρας του τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής. Μίλησε για την υδατοσφαίριση καθώς ξεκίνησε ως αθλητής και συνέχισε ως προπονητής – μεταξύ άλλων – της Εθνικής Ελλάδος, της Εθνικής Γυναικών Μ. Βρετανίας, στην Τουρκική Adalar και σε πολλούς συλλόγους της Ελλάδος,

Χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι ανέλαβε από τον Ιούλιο του 2019, το «πηδάλιο» της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης της Αιγύπτου και εστίασε στην προσπάθεια που γίνεται με την Ομοσπονδία προκειμένου η Ομάδα να έχει επιτυχημένη πορεία στις παγκόσμιες διοργανώσεις.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άριστη συνεργασία που έχει με την Ομοσπονδία και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης κ. Yasser Idris, ο οποίος έχει ανεβάσει με τον σχεδιασμό του το επίπεδο του water polo στη χώρα.

Μίλησε όμως με τα πιο θερμά λόγια για τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αhmed Touny, επικεντρώνοντας στην άψογη συνεργασία τους ενώ αναφέρθηκε και στους συνεργάτες του.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους που έχει θέσει η Ομοσπονδία και ο ίδιος ως προπονητής επισημαίνει ότι είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι. Ο Έλληνας προπονητής της Αιγυπτιακής Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης τόνισε ότι ήδη από το 2019 έχει ξεκινήσει η σκληρή προετοιμασία, προς αυτή την κατεύθυνση. Στην ίδια συνέντευξη στην “Al Ahram”, μίλησε για τη σκληρή και συστηματική προετοιμασία που πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια.
Ποιο είναι το επίπεδο της υδατοσφαίρισης στην Αίγυπτο; O κ. Βαμβακάρης, είπε ότι είναι σε καλό επίπεδο και τόνισε ότι όλοι πρέπει να εστιάσουν ώστε το άθλημα να γίνει ευρέως γνωστό στη χώρα.

«Στόχος μας είναι να εκπαιδευτούν οι προπονητές και να ανέβει κλίμακα το προπονητικό επίπεδο στην Αίγυπτο», είπε μεταξύ άλλων και ζήτησε και την συμβολή όλων των εμπλεκόμενων (clubs – προπονητές) προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή στις πισίνες και στις προπονήσεις, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι θα ξεκινήσουν μετά το Ραμαζάνι, το οποίο αναμένεται να τελειώσει στις 24 Μαΐου.

Είμαι ασφαλής – Η Αίγυπτος είναι το σπίτι μου

Ο κ. Βαμβακάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Αίγυπτος είναι «το σπίτι του» και τόνισε ότι παρέμεινε παρά την πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας ότι αισθάνεται απόλυτα ασφαλής στη χώρα του Νείλου. Μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση και την αποτελεσματικότητά της στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, λέγοντας ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα προκειμένου να είναι ασφαλείς οι πολίτες.

«Είναι στο χέρι των πολιτών, να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα», είπε ο κ. Βαμβακάρης ενώ για τα κρούσματα είπε ότι είναι λίγα σε σχέση με τον πληθυσμό. Τέλος, αναφέρθηκε και στην υπευθυνότητα που έδειξε και η Ελληνική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Kώστας Βαμβακάρης: Ο «χρυσός» Έλληνας προπονητής που ανέλαβε την Εθνική Αιγύπτου στην υδατοσφαίριση (Video / Photos)

Mε τον Έλληνα προπονητή Κ. Βαμβακάρη αναχώρησε για το Παγκόσμιο στο Κουβέιτ η Εθνική Αιγύπτου Water Polo

Αρέσει σε %d bloggers: