Σε επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Κώστας Μιχαηλίδης,  προς τα μέλη του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού, επισημαίνει ότι το ανθρωπιστικό έργο του Συλλόγου συνεχίζεται ακατάπαυστα και απευθύνει έκκληση τα μέλη να συνεχίζουν να προσφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητά μας μέλη,

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων παρά την πανδημία και τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις συνεχίζει να είναι στο πλευρό κάθε συμπατριώτη μας που έχει ανάγκη.

Ο «πόλεμος» με την COVID-19 συνεχίζεται σε πολλαπλά… μέτωπα: στα σπίτια μας, στους χώρους εργασίας που παραμένουν ανοικτοί, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων έχοντας για γνώμονα το αίσθημα ευθύνης κι ευαισθησίας που πάντα τον διακρίνει, δεν γινόταν μείνει αμέτοχος. Ρίχτηκε στη… μάχη από νωρίς και από την πρώτη στιγμή τήρησε όλα τα μέτρα ασφαλείας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προστατέψει και να βοηθήσει τα μέλη και την κοινωνία μας, όπως άλλωστε κάνει από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ήδη διακριτές και αναμένεται να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες, ενώ ανοικτές είναι ακόμα οι «πληγές» που άφησε η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση ειδικά στην χώρα μας.

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων δεν λυγίζει από τις δυσκολίες και αυτό είναι αποτέλεσμα προσπαθειών χρόνων και προπάντων της αγάπης των μελών και των φίλων του.

Οι πολιτιστικές μας εκδηλώσεις την συγκεκριμένη περίοδο έχουν ανασταλεί, καθώς το εντευκτήριό μας για την ασφάλειά όλων μας παραμένει κλειστό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, πως μέσα από το κανάλι μας στο Youtube και την ομάδα μας στο Facebook έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε παλαιότερες δράσεις.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως παρά τα μηδενικά έσοδα λόγω της πανδημίας η φιλανθρωπική δράση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων συνεχίζεται αδιάκοπα. Ο Σύνδεσμος, όπως πράττει όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζει να στηρίζει με μηνιαία επιδόματα άπορους συμπατριώτες μας, οι οποίοι δοκιμάζονται όλο και περισσότερο. Τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκονται σε στενή επικοινωνία μαζί τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε κάθε έκκληση για συμπαράσταση και βοήθεια.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι προφέροντας από τον πολύτιμο χρόνο τους βοηθούν σε αυτές τις προσπάθειες και φυσικά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τις Ελληνικές Κοινότητες στην Αίγυπτο, όλα τα μέλη του και τους φίλους του Συνδέσμου που συνδράμουν με τις δωρεές και τις συνδρομές τους σε αυτούς τους σκοπούς. Παρακαλείσθε όσοι από σας οφείλετε την συνδρομή σας ή θέλετε να προβείτε σε κάποια δωρεά μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]  ή με προσωπικό μήνυμα στην ομάδα μας στο Facebook και να ενημερωθείτε για το πώς με απόλυτη ασφάλεια μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτήν την κίνηση, η οποία μόνο ως αξιέπαινη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων είναι: GR 67 0140 1040 1040 0200 2006 123  – ALPHA BANK Τράπεζα – Κατάστημα Στουρνάρη (104).

Τέλος, θα θέλαμε να σας προτρέψουμε να συνεχίσετε να ακολουθείτε τα μέτρα ασφαλείας και να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να παραμείνετε υγιείς και σύντομα να ανταμώσουμε ξανά στο δεύτερο… σπίτι μας, τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Με εκτίμηση,

 Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Μιχαηλίδης                               Παναγιώτης Χριστοφορίδης

Αρέσει σε %d bloggers: