Ο ΣΑΕ στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Αιγυπτιωτών παρά τον κορονοϊό
22/05/2020
Πως θα γίνουν οι εξετάσεις εισαγωγής μαθητών των ελληνικών σχολείων στα αιγυπτιακά Πανεπιστήμια
22/05/2020
Show all

Επίκαιρο μήνυμα του Πατριάρχη Θεόδωρου για το Ραμαζάνι με αναφορά στον κορονοϊό και συγχαρητήρια στον Αιγύπτιο Πρόεδρο

Μήνυμα προς τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου και όλου του Αραβικού κόσμου, στέλνει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος B’ με αφορμή τη λήξη του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου αναφέρεται στην πανδημία του κορονοϊού και εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για τα άμεσα μέτρα που έλαβε.

Το μήνυμα του Πατριάρχη Θεόδωρου για το Ραμαζάνι

Με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, επιθυμώ να απευθύνω ευχές φιλάδελφες από τα βάθη της καρδιάς μου, προς τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην ευλογημένη γη του Νείλου και προς τους Μουσουλμάνους απανταχού του Αραβικού κόσμου. Αν και φέτος η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε και ακόμη δοκιμάζεται από την πανδημία του covid-19, κατά την οποία εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους στον άνισο αυτόν αγώνα, ωστόσο σαν άνθρωποι αδύνατοι αλλά πιστοί στην πρόνοια του Φιλάνθρωπου Θεού, δεν παύουμε να προσευχόμαστε νυχθημερόν, ώστε να επανέλθει η ανθρωπότητα στην κανονικότητά της, και να βασιλεύσει πάνω στην γη, η ειρήνη, η χαρά και η ελπίδα.

Χαιρετίζω και συγχαίρω τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, προκειμένου να διαφυλάξει την υγείαν των συμπολιτών μας, διότι η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που χαρίζει ο Θεός στον άνθρωπο. Χαιρετίζω την συνδρομή των Αιγυπτιακών Αρχών και του νοσηλευτικού προσωπικού, στην αντιμετώπιση της άδικης αυτής κρίσεως, διά της παροχής σωτηρίου νοσηλείας σε ασθενούντας συνανθρώπους μας. Εύχομαι δε προσωπικώς, στον Εξοχώτατο Πρόεδρο και στον φιλειρηνικό λαό της Αιγύπτου ο Παντοδύναμος Θεός να μας προστατεύει όλους από κάθε επιβουλή και να μας χαρίζει πλούσια τα ελέη της υγείας και της ειρήνης.

Ὁ Πάπας καὶ Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καὶ πάσης Ἀφρικῆς
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ  Β’

Ἐν τῇ Μεγάλη Πόλει
τῆς Ἀλεξανδρείας
τῇ 22ᾳ  Μαΐου 2020

Αρέσει σε %d bloggers: