Η επανεκκίνηση του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου την μετά τον κορονοϊό εποχή βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, ο  υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Dr Khaled Al-Annani με τον Έλληνα ομόλογό του Χάρη Θεοχάρη.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα, εστίασαν στην προετοιμασία επανέναρξης των πτήσεων, στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να εφαρμοσθούν κατά της διασποράς του κορονοϊού και στην άφιξη των επισκεπτών.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή τη βούληση της Ελλάδας να δεχθεί εκ’ νέου τουρίστες από ορισμένες χώρες του κόσμου μέχρι τις αρχές Ιουλίου 2020.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι υπουργοί Dr Khaled Al-Annani και Χάρης Θεοχάρης, διερεύνησαν την υπογραφή διμερούς συμφωνίας στον τομέα του τουρισμού, εστίασαν στο να γίνονται αυστηροί έλεγχοι για τη διαφύλλαξη της υγείας τουριστών αλλά και των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα.

Οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών εξέτασαν το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κοινά τουριστικά προγράμματα (συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου και του θρησκευτικού) που να περιλαμβάνουν επισκέψεις τουριστών σε Ελλάδα και Αίγυπτο με κάθε μέτρο ασφαλείας. Μάλιστα εξετάσθηκε το ενδεχόμενο οι δύο χώρες να κάνουν από κοινού καμπάνια στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι Dr Khaled Al-Annani και Χάρης Θεοχάρης είχαν συναντηθεί τον Φεβρουάριο του 2020 όπου είχαν εστιάσει στην ανάπτυξη του τουρισμού όχι μόνο σε διμερές επίπεδο αλλά και σε σχέση με την Κύπρο.

Αρέσει σε %d bloggers: