Ε.Π.Κ.Κ: Ανακοίνωση για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας
31/05/2020
Συνέντευξη του Σπυρίδωνα Θ. Καμαλάκη στην Πέρσα Κουμούτση: «Η Μεσόγειος μας ενώνει»
31/05/2020
Show all

Διαδικτυακά γενέθλια της Σχολής Σαχέτι στην Ν. Αφρική – Εκδήλωση για τους ιδρυτές της Σχολής με ομιλητή τον ΥΦΥΠΕΞ Κ.Βλάση

 

Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει η Σχολή Σαχέτι στην Ν. Αφρική για τους Ιδρυτές και τα ενέθλια της Σχολής την Τρίτη 2 Ιουνίου 10.00 ώρα Ελλάδας

Όποιος επιθυμεί να την παρακολουθήσει μπορεί να συνδεθεί εδώ 15 λεπτά νωρίτερα.

Την εκδήλωση χαιρετίζει ως καλεσμένος ομιλητής ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης.

Η Σχολή Σαχέτι θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία της Νοτίου Αφρικής όσον αφορά στα ακαδημαϊκά αποτελέσματα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, αλλά και όσον αφορά στην πολύπλευρη μόρφωση που δίνει στους μαθητές της με το “Γνώθι Σαυτόν” και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Η λειτουργία της  ξεκίνησε το 1974, ενσαρκώνοντας την ιδέα, το όραμα και τις ελπίδες των πρώτων Ελλήνων μεταναστών. Η παρουσία, της ιστορικής πλέον μορφής, του κ. Γεωργίου Μπίζου, δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα, στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ανέγερσης και έναρξης λειτουργίας της Σχολής Σαχέτι ήταν καθοριστική.  

Διδάσκονται και οι 1.300 μαθητές (60% ελληνικής καταγωγής) την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό (στοιχεία ιστορίας, μυθολογίας, θρησκευτικών, ελληνικό παραδοσιακό και χορό και μουσική).

Δείτε εδώ μια πρόσφατη περιεκτική παρουσίαση του Σχολείου (Η πρώτη  και η προτελευταία διαφάνεια περιέχουν video).

Το πρόγραμμα

programma.jpg

Αρέσει σε %d bloggers: