Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, επίσημα αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο Κάιρο, σάς ενημερώνει για τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων Ελληνομάθειας μετά την αναβολή τους λόγω της πανδημίας.

Το Ε.Π.Κ.Κ. από 1/6/2020 δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κ.Ε.Γ για απόκτηση του μοναδικού αναγνωρισμένου πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 25 Ιουνίου 2020.

Οι εξετάσεις για τα έξι διαφορετικά επίπεδα Ελληνομάθειας θα πραγματοποιηθούν από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2020 στις αίθουσες του Ε.Π.Κ.Κ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη γραμματεία μας μονο Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 12 ως τις 17.30 και να κλεινουν ραντεβου για να υποβάλλουν την αιτηση. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 26441518-26384977 αποκλειστικά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της γραμματείας.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι υποψήφιοι που έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος της ηλικίας τους την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για το επίπεδο Α1 για παιδιά 8-12 ετών έχουν τα παιδιά αλλοδαπών, αλλογενών και ομογενών που είναι 8–12 ετών (έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 12ο την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους).

Ωστόσο συστήνεται στους υποψήφιους ηλικίας κάτω των 16 ετών να μην επιδιώκουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Β2, του Γ1 και του Γ2 επιπέδου, γιατί το περιεχόμενο των εξεταστικών θεμάτων απαιτεί γνώσεις και εμπειρίες που δε διαθέτουν οι μικρής ηλικίας υποψήφιοι.

Δείγματα θεμάτων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα
http://www.greek-language.gr/certification/node/12.

Αρέσει σε %d bloggers: