Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος συνεχίζει τις δοκιμές για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού, συμμετέχοντας στη σύνοδο κορυφής Global Vaccines Summit υπό την προεδρία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, είπε ότι η χώρα του έχει υποστηρίξει από την αρχή της πανδημίας τις αδελφές χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοιού. Τόνισε δε ότι ο κορονοϊός ανέδειξε και μια άλλη πτυχή, την ανάγκη των χωρών για αλληλεγγύη, το συντονισμό ενεργειών για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και την ανάπτυξη των αποτελεσματικών εμβολίων.

Εκτός όμως από τον κορονοϊό ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είπε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να επικεντρωθεί και στις άλλες μολυσματικές και θανατηφόρες ασθένειες ο προκειμένου να αποφύγει τη διάδοσή τους και να παράγει εμβόλια και για αυτές.

Μάλιστα μετέφερε την τεχνογνωσία της Αιγύπτου στην επιτυχημένη ετοιμότητά της να εφαρμόσει προγράμματα υποχρεωτικών εμβολιασμών τα οποία όπως είπε συνέβαλαν μεταξύ άλλων και στον περιορισμό της παιδικής θνησιμότητας.

Αρέσει σε %d bloggers: