Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση και των ομολόγων του της Κύπρου και της Αιγύπτου που ασχολούνται με θέματα Αποδήμων πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020. Συγκεκριμένα στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η Αιγύπτια Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ναμπίλα Μάκραμ και ο  Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου. 

Όπως ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Βλάσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις δράσεις που μπορούν να αναλάβουν Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, εν μέσω πανδημίας και ως συνέχεια της τριμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος NΟΣΤΟΣ.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πορεία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου, μέσω του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», υπό το φως των αλλαγών που προέκυψαν στον φετινό προγραμματισμό, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι τρεις πλευρές αποφάσισαν την ανάληψη νέων εναλλακτικών πρωτοβουλιών προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή ιατρών από τη Διασπορά των τριών χωρών, στην οποία προβλέπεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Επιπλέον, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των οργανωμένων φορέων της Διασποράς και των αρμοδίων υπηρεσιών των τριών χωρών, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού την τρέχουσα περίοδο.

Τέλος, συμφωνήθηκε ο στενός συντονισμός μεταξύ των τριών πλευρών για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των παραπάνω δράσεων, καθώς και για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ».

Αρέσει σε %d bloggers: