Ο διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος εκτός από δάσκαλος είναι στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας. Οι στίχοι του από το τραγούδι «Μάγειρας» μαζί με την παρτιτούρα της μουσικής του συνθέτη Δημήτρη Μαρκατόπουλου, επιλέχτηκαν και συμπεριλαμβάνονται  στη διδακτική ύλη του επίσημου βιβλίου Μουσικής της Γ’ Δημοτικού του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Το ίδιο τραγούδι αποτέλεσε, σχέδιο εργασίας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τους μικρούς μαθητές των σχολείων της Κύπρου.

Το τραγούδι αυτό περιλαμβάνεται στο βιβλίο cd, «Το φτερό του Δράκου» με 13 μουσικά παραμύθια του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου, που εκδόθηκε το 2010 από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος, με τη φωνή του Μάριου Φραγκούλη και του Μάγειρα Ηλία Μαμαλάκη και μάλιστα υποστηρίχθηκε  η πρώτη του συλλεκτική έκδοση από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, η οποία αγόρασε σημαντικό αριθμό βιβλίων τα οποία χάρισε  τότε στους  μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής.

Ένα από τα τραγούδια του βιβλίου-Cd άλλωστε, το οποίο κυκλοφορεί στην 4η του έκδοση, με τη φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, είναι αφιερωμένο στους μαθητές των σχολείων των Ελληνικών Κοινοτήτων της Αιγύπτου.

Το τραγούδι «μάγειρας», με τις σχεδόν 3 εκατομμύρια θεάσεις στο youtube, μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο που προηγήθηκε. Μάγειρας ο Μάριος Φραγκούλης και ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Αρέσει σε %d bloggers: