Ο νέος Περιφερειακός Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων κ. Ανδρέας Γιόσρι, εγκαινιάζοντας τις εθιμοτυπικές επαφές του, έγινε δεκτός από τον επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματικής Αποστολής στην Αίγυπτο Α.Ε. Πρέσβη της Ελλάδος κ. Νικόλαο Γαριλίδη.

Γράφει ο Γιάννης Μελαχροινούδης, Έφορος Εκπαίδευσης Αποδήμων Προσκόπων

Κατά την συνάντηση ο κ. Γιόσρι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιστορία της Εφορείας Αποδήμων , τα κλιμάκια και τις δράσεις των Αποδήμων Προσκόπων. Ο Έφορος Αποδήμων πρόσφερε στον κ. Πρέσβη δύο φωτογραφίες, από το Αρχείο των Προσκόπων Καΐρου, που απεικονίζουν τον κ. Ν. Γαριλίδη, νεαρό Ν/Πρόσκοπο. Συγκινημένος ο Πρέσβης κ. Ν. Γαριλίδης, παλαιός Πρόσκοπος από το Κάιρο, ευχαρίστησε για το όμορφο ενθύμιο και θυμήθηκε προσκοπικές του στιγμές, τονίζοντας την σπουδαιότητα της συμμετοχής των Προσκόπων σε κατασκηνώσεις στην Ελλάδα.

Επίσης , διαβεβαίωσε τον Έφορο Αποδήμων ότι όλη η Ελληνική Διπλωματική Αποστολή είναι στο πλευρό των Αποδήμων Προσκόπων και γνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελείται. Επεσήμανε τα μεγάλα οφέλη του Προσκοπισμού στα παιδιά και τους νέους της ομογένειας. Παρότρυνε δε τον Έφορο Αποδήμων να συνεχίσει την ιστορική προσφορά προς όλους τους Έλληνες Προσκόπους της Διασποράς.

Ο κ. Γιόσρι ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Ελλάδος για την συνεχή στήριξη και συμπαράσταση προς τους Προσκόπους. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, με αναφορές στην ιστορία και τις δράσεις των Αποδήμων Προσκόπων καθώς και τους τρόπους προσαρμογής, που έλαβαν οι Πρόσκοποι, σύμφωνα με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

*Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνάντηση:
Η μία εκ των δύο φωτογραφιών που πρόσφερε ο Έφορος Αποδήμων κ. Α. Γιόσρι στον Πρέσβυ της Ελλάδος. Περιγραφή της φωτογραφίας: 1970 Κάιρο, ΠΡΟΣΚΟΠΕΙΟ, κατά την τελετή απονομής επάθλου Επίλεκτου Ενωμοτίας Καΐρου. Ο Έφορος Καΐρου αείμνηστος Ι. Λιούφης συγχαίρει τον νεαρό Ν/Πρόσκοπο Ν.Γαριλίδη.

Αρέσει σε %d bloggers: