Η πανδημία του κορονοϊού και τα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία του αθλητικού σωματείου και του εστιατορίου του ΕΝΟΚ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Χαγιάτ στην ομιλία του είπε: «Ο COVID-19 δυστυχώς ήρθε να μας επιβαρύνει ακόμα παραπάνω στο ήδη δύσκολο μας έργο! Οι προκλήσεις είναι πολλές! Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν! Εμείς όμως θα είμαστε εδώ να για να τις αντιμετωπίζουμε και να τις λύνουμε», είπε ο κ. Χαγιάτ και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ΕΝΟΑ «για το πρόβλημα που έχουν με τα αναδρομικά τους ενοίκια, και όλο το συμβούλιο και εγώ προσωπικά είμαστε στην διάθεση τους, γιατί είχαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα τότε το 2011 που μόλις παραλάβαμε τα ηνία αυτού του ιστορικού σωματείου».

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα του ΕΝΟΚ ο κ. Χαγιάτ είπε ότι δεν υπάρχουν οφειλές μέχρι και το 2017. Για το αθλητικό σκέλος, ο οποίος είναι και ο πυλώνας του Ομίλου, είπε ότι το Δ.Σ το αντιμετωπίζει με πολύ αισιοδοξία και με καθαρό βλέμμα στραμμένο προς το αθλητικό μέλλον. «Επιστρέφουμε ξανά και πάλι στις αθλητικές του ρίζες, γιατί αυτός είναι ο βασικός λόγος ύπαρξης και συνέχειας αυτού του σωματείου… Με αυτό το σκεπτικό, υπογράψαμε συμβόλαιο διαχείρισης του αθλητικού τομέα του Ομίλου με έμπειρους προπονητές και έμπειρο προσωπικό, οι οποίοι αναλάβανε την ανακαίνιση του αθλητικού χώρου. Τα έξοδα ανακαίνισης μοιράστηκαν κατά το ήμισυ από τον Όμιλο και από την ομάδα!… Ο στόχος μας για τον επόμενο χρόνο μέχρι το τέλος της θητείας μας 2021 δεν είναι μόνο η αναβάθμιση του αθλητικού τομέα… Αλλά η ενεργή μας παρουσία σαν ΕΝΟΚ στους αγώνες. Υποσχόμαστε και έχουμε να δέσουμε πολλά για τον αθλητικό τομέα. Όπως μπορέσαμε να επαναφέρουμε τον όμιλο και τον χώρο αυτόν ως χώρος εστίασης καλών προδιαγραφών. Έτσι είμαστε αφοσιωμένοι στο αθλητικό κομμάτι για να επαναφέρουμε τις παλαιές δόξες αυτού του ομίλου. Έχουμε πολλά να δώσουμε ακόμα!» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαγιάτ.

Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση είπε ότι τα μέλη του ΔΣ και εκείνος προσωπικά προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να κρατήσουν εν τάξη και κάνουν εργασίες

συντήρησης στους χώρους του ΕΝΟΚ χωρίς να εμποδίσουν τη λειτουργία τους. «Μια διαδικασία δύσκολη και χρονοβόρα. Όμως είχαμε και αντιμετωπίσαμε δύσκολες συγκύριες! Προσπάθειες προσέλκυσης νέων επισκεπτών πέρα των Ελλήνων συνέχεια επιδιώκουμε με μεγάλη προσοχή και επίσης παράλληλα προσπαθούμε να καθιερώσουμε τον χώρο μας ως χώρο εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών. Τα περασμένα χρόνια στόχος μας ήταν να καταφέρει ο ΕΝΟΚ να είναι αυτάρκης οικονομικά για όλα του τα έξοδα. Καταφέραμε από το 2016 μέχρι το 2019 να βασιστούμε ολοκληρωτικά πάνω στον όμιλο και στα έσοδά του για να καλύψουμε τις ανάγκες του σωματείου. Ακόμα και φέτος με ταμειακό έλλειμμα τάξης 190+ Χιλ. Λ. Αιγ. Μπορέσαμε και το καλύψαμε από τα έσοδα του

Ομίλου. Μαζί με όλα τα παραπάνω έχουμε ξεκάθαρη επίσης τη θέση μας με τις εφορίες του ΦΠΑ και Εισοδήματος εργατών. Απαλλάξαμε το Εστιατόριο από τον ΦΠΑ 14% με νόμιμο τρόπο αφαιρώντας το επιπλέον 10% του Service. Έτσι φροντίσαμε να μη γίνει καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στα μέλη μας. Τέλος, θα ήθελα να κλείσω λέγοντας ότι Δύναμη μας σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η συμπαράσταση που

δεχόμαστε από τα μέλη μας αλλά και από όλη την παροικία και την Ελληνική Κοινότητα», πρόσθεσε ο κ. Χαγιάτ.

Στη γενική συνέλευση τον κ. Χαγιάτ πλαισίωσαν από το Δ.Σ του ομίλου, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ρεκτσίνης, ο Ταμίας Άγγελος Αθανασούλης και τα μέλη Στέλιος Χαλκιάς και Σαμίρ Ελ Σάμυ.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής εξέφρασε τη στήριξή του στο Δ.Σ του ΕΝΟΚ. «Η Ε.Κ.Κ κάνει το χρέος της όταν βλέπει ότι τα σωματεία προσπαθούν και έχουν Δ.Σ τα οποία θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Θέλω να πω επίσης, μην απογοητεύεστε γιατί ήρθαν στραβά τα πράγματα. Οι προβλέψεις είναι προβλέψεις. Εδώ κράτη κάνουν προβλέψεις και πέφτουν έξω. Πόσο μάλλον με συνθήκες που ήταν πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα και το κλίμα (για παράδειγμα έκλεισε ο Μάρτιος με βροχή στην Αίγυπτο και προκάλεσε καταστροφές). Ήταν ακραίες οι συνθήκες στις οποίες ανταποκριθήκατε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναλάβατε έναν χώρο με πολύ μεγάλες ευαισθησίες με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς στην κάθε σας κίνηση… Είμαι πολύ χαρούμενος που ταχτοποιήσατε το θέμα του ΦΠΑ. Είστε πολύ νέοι για να λέτε ότι θα έρθουν οι επόμενοι. Συνεχίστε. Έχετε ένα Δ.Σ νέων ανθρώπων με όραμα για να συνεχίσουν όχι για να φύγουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στερούμαστε στελέχη που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια. Είμαστε στο πλευρό σας. Εσείς οδηγείτε το καράβι όχι εμείς».

Χαιρετισμό στη Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΕΝΟΚ απεύθυνε εκ μέρους του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο πατ. Ιωακείμ. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Παντελής Χαραλάμπους.

Αρέσει σε %d bloggers: