Με αυστηρά μέρα για την προστασία από τον κορονοϊό, θα εορτασθεί φέτος η επέτειος από τη μάχη του Ελ Αλαμέιν. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020. Στην φετινή τελετή λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων και συναθροίσεων λόγω COVID-19, δεν θα παραστούν αντιπροσωπείες από την Ελλάδα καθώς και Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας που εδρεύουν στην Αίγυπτο. Αντίθετα ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο. Ανάλογες θα είναι και οι τελετές και από τις άλλες χώρες, δηλαδή την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία), οι οποίες θα τελέσουν τον εορτασμό και αυτές σε εθνικό επίπεδο την ίδια ώρα, χωρίς προσκεκλημένους Πρέσβεις και ΑΚΑΜ.

Στην ελληνική τελετή έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από τις τοπικές ελληνικές κοινότητες και συλλόγους τηρώντας τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του COVID-19.

Επιπρόσθετα μετά την ολοκλήρωση της τελετής – περίπου στις 12:00 το μεσημέρι – όλα τα μνημεία θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 14:00 ώστε όποιος Πρέσβης ή ΑΚΑΜ επιθυμεί να τα επισκεφτεί και να καταθέσει στεφάνι κατά μόνας.

Η Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στον Αγ. Κωνσταντίνο

Στο μεταξύ και φέτος πρόσκληση σε όλη την παροικία για τη Δοξολογία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στέλνει η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάιρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

*Φωτογραφία αρχείου.

Αρέσει σε %d bloggers: