«Έφυγε» ο Λάμπης Xαλκιαδάκης
23/10/2020
Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων
23/10/2020
Show all

Παύλος Ταμβάκης: Ο Αιγυπτιώτης που δημιούργησε πρωτοποριακό σύστημα B2B προμηθειών στο Mediterraneo

Εξαιρετικοί bussinesmen, διορατικοί και πρωτοπόροι. Οι τρεις αυτές λέξεις συνοδεύουν τους Αιγυπτιώτες. Ένας νέος σε ηλικία Αιγυπτιώτης, γέννημα θρέμμα Αλεξανδρινός, ο κ. Παύλος Ταμβάκης,  Chief Procurement Officer (CPO), στο Mediterraneo Hospital, δημιούργησε ένα μοναδικό σύστημα e – προμηθειών ώστε να εξοικονομεί, χρήματα, ανθρώπινο δυναμικό και χρόνο. Για την οργανωτικότητά του, αφιέρωσε πολυσέλιδο ρεπορτάζ το περιοδικό “Business Chief” στο τεύχος Οκτωβρίου στο οποίο ο κ. Ταμβάκης, παραχώρησε συνέντευξη.


Το «Νέο Φως» επικοινώνησε με τον κ. Ταμβάκη και του ζητήσαμε να μας μιλήσει για το πώς κατάφερε να οργανώσει τη δαιδαλώδη διαδικασία των προμηθειών του ιδιωτικού θεραπευτηρίου όπου εργάζεται και να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία, τη «χαρτούρα» που περιλαμβάνει ανταλλαγή fax, e-mails, εγγράφων, τηλεφωνημάτων και μετακινήσεων από όροφο σε όροφο και από τμήμα σε τμήμα. Η λύση βρέθηκε με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας, ενός e-shop εντός του νοσοκομείου, όπου το κάθε τμήμα μπαίνει, βλέπει τις προσφορές των προμηθευτών και επιλέγει αυτή που το συμφέρει. Ουσιαστικά, όπως μας εξηγεί ο κ. Ταμβάκης, πρόκειται για μια αγορά B2B χωρίς να παρεμβαίνει ο ίδιος, ως Υπεύθυνος Προμηθειών.

«Πρόκειται για μια διαδικασία ποιοτικού ελέγχου του νοσοκομείου», επισημαίνει ο κ. Ταμβάκης και εξηγεί ότι το κάθε τμήμα δεν προμηθεύεται το υλικό που επιθυμεί έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το χαμηλό κόστος αλλά και την ποιότητα. Το πρόγραμμα αυτό έχει άμεση συνέχεια και στην γενική βελτίωση της εικόνας του νοσοκομείου και του εξορθολογισμού των δαπανών. Πλέον οι προμήθειες γίνονται και με βάση τη μείωση των απορριμμάτων (για το κάθε κιλό των οποίων καταβάλλει αντίτιμο στον ΧΥΤΑ το νοσοκομείο), τη μείωση του χρόνου για τη διεξαγωγή των χειρουργείων. Για παράδειγμα, όπως εξηγεί ο κ. Ταμβάκης, γίνεται προμήθεια έτοιμων kit (με αναλώσιμα και μικροεργαλεία) για το χειρουργείο. Το σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι εξοικονομείται περίπου μισή ώρα προετοιμασίας για την κάθε χειρουργική επέμβαση. Έτσι, στα 10 χειρουργεία κερδίζεται ο χρόνος ενός ακόμη.


Ο κ. Ταμβάκης εργάζεται στο Μediterraneo Hospital τα τελευταία 8 χρόνια, ως υπεύθυνος προμηθειών και συνολικά 15 στο χώρο της υγείας. Πολύτιμη ήταν η εμπειρία που αποκόμισε και από τα 7 χρόνια της εργασίας του που προηγήθηκαν στον τομέα της πώλησης ιατρικών υλικών. Έτσι γνωρίζει τη διαδικασία σε όλα τα στάδιά της και έχει δημιουργήσει ο ίδιος στο χώρο των ιατρικών προμηθειών ένα ισχυρό brand name.

Αρέσει σε %d bloggers: