Με κατάνυξη γιορτάζει και φέτος η παροικία του Καΐρου τον Άγιο Δημήτριο στο Ζεϊτούν.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου κ. Νικόδημος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο, τον οποίο χαρακτήρισε αστέρα της εκκλησίας και τόνισε ότι του αποδώθηκε το προσωνύμιο του Μεγαλομάρτυρας και Μυροβλύτης επισημαίνοντας ότι το σώμα του μέχρι σήμερα αναβλύζει μύρο. Αναφέρθηκε όμως και στα κοσμικά πρότυπα που υιοθετούν σήμερα οι Χριστιανοί τα οποία δεν συνάδουν με το πνεύμα της Εκκλησίας.

«Χριστιανούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς βρίσκουμε πόσοι όμως από αυτούς, από εμάς προτιμούμε να ζήσουμε με το μαρτύριο του Χριστού, πόσοι από εμάς σήμερα βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τη δουλειές μας, την καριέρα μας, τον πλούτο μας. Όλα αυτά τα θέλουμε, τα αγαπάμε αλλά θέλουμε να λεγόμαστε και Χριστιανοί, αλλά στην καρδιά των Χριστιανών δεν χωρούν δύο πράγματα. Είτε τον κόσμο θα αγαπήσει κανείς, με ότι ο κόσμος του προσφέρει είτε τον Χριστό θα αγαπήσει και θα ακολουθήσει με όποια ταπείνωση εκείνος υπόσχεται».

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Προϊσταμένη Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου. Επίσης, παραβρέθηκε ο νέος Πρόεδρος των Αραβοφώνων της Αιγύπτου κ. Κλοντ Νάκας.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον εφημέριο του ναού, Αρχιμ. Θεόδωρο Σούσου ο οποίος εργάσθηκε ακατάπαυστα για την αποκατάστασή του.

Σημειώνεται ότι ο Κοινοτικός ναός του Αγίου Δημητρίου ανακαινίσθηκε με την συνεισφορά της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Η Ε.Κ.Κ είχε διαθέσει λεωφορείο για τη μεταφορά των παροίκων που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.  Πάροικοι αλλά και εκπαιδευτικοί της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής Καΐρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και κατέκλυσαν το ναό. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Τάσος Αναστασίου και η υποδιευθύντρια της Αμπετείου κ. Μαρία Λιάκου. Eπίσης παραβρέθηκε και η Oικονομική Διευθύντρια του Ε.Π.Κ.Κ κ. Κωνσταντίνα Γεδεών.

Σημειώνεται ότι μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα στο προαύλιο του ναού.

Ενώ αρκετή ώρα πριν την Θεία Λειτουργία, αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας έξω από τον Άγιο Δημήτριο.

Διαβάστε επίσης:

Λόγω κορονοϊού αναβάλλονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την κοίμηση τον Αγ. Νεκταρίου (Video)

Αρέσει σε %d bloggers: