Στη Σούμπρα στη γειτονιά του Καΐρου όπου πριν από μερικές δεκαετίες ήκμαζε ο Ελληνισμός, γιόρτασε η Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Όλη η παροικία παραβρέθηκε για να τιμήσει τους Αγίους τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2020 όσο και την επομένη ανήμερα της εορτής.


Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος μίλησε για την ευεργετική, θαυματουργική και θεραπευτική χάρη των Αγίων που έλκουν την καταγωγή τους από τη Μικρά Ασία. Είπε ότι ονομάστηκαν Ανάργυροι γιατί η αγάπη τους δεν τους επέτρεπε να παίρνουν χρήματα από τους συνανθρώπους τους.

Μίλησε εκτενώς για τους Προφήτες και τους Αποστόλους που κηρύττουν το λόγο του Θεού, που Ευαγγελίζονται το λόγο Του, όπως είπε χαρακτηριστικά.. «Όποιος έχει αγάπη, ούτε φθονεί, ούτε ζηλεύει, αλλά υπομένει τους πάντες. Καρτερεί τα πάντα και δεν ασχημονεί. Δεν ζητά να πάθει ο πλησίον του κακό. Αγαπά τον πλησίον του περισσότερο από τον ίδιο του τον εαυτό. Όλη του η ύπαρξη είναι φλόγα αγάπης… Εάν ο άνθρωπος δεν έχει αγάπη, τότε ο Θεός τον εγκαταλείπει και δεν του επιτρέπει τα χαρίσματα που έχει να τα καλλιεργήσει», είπε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και πρόσθεσε ότι
κάποιος όσα χαρίσματα και αν έχει εάν δεν έχει αγάπη τότε είναι ένα μηδενικό.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις τον Μητροπολίτη Μέμφιδος πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι, ο Μ. Εκκλησιάρχης Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης και πατέρες του Πατριαρχείου ανάμεσά του οι Ιωακείμ και Παϊσιος.


Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο ναό, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Φουρτούνα «Η Ελληνική Σούμπρα». Τα εύσημα για τη λειτουργία του Πατριαρχικού Κέντρου απέσπασε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρός του κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Αρέσει σε %d bloggers: