Η ηλεκτρονική διαχείριση θα γίνεται μέσω ενός εθνικού δικτύου κέντρων εφοδιαστικής ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν στο Κάιρο, το Δυτικό και το Ανατολικό Πορτ Σαϊντ και την Ain Sokhna.

Περαιτέρω κέντρα εφοδιαστικής έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν άμεσα επιχειρήσεις στην Αλεξάνδρεια, τη Νταμιέτα και την πόλη Δεκέιλα. Το βήμα αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση της κίνησης του διεθνούς εμπορίου και στη βελτίωση της κατάταξης της Αιγύπτου στους δείκτες απόδοσης των υπηρεσιών logistics.

Η κυβέρνηση σκοπεύει  να μειώσει το χρόνο αποδέσμευσης των τελωνείων στα λιμάνια Ain Sokhna και του Port Said σε λιγότερο από τρεις μέρες έως το τέλος του 2020 και στα υπόλοιπα λιμάνια της Αιγύπτου πριν από το τέλος του επόμενου έτους. Επιπλέον θα υπάρξει μείωση του αριθμού των απαιτούμενων εγγράφων και διαδικασιών παράλληλα με τη συγχώνευση ορισμένων εποπτικών εγκρίσεων και τη δημιουργία one stop shop. Eχει συσταθεί μονάδα υπό την άμεση εποπτεία της Αιγυπτιακής Τελωνιακής Αρχής, που θα λαμβάνει καθημερινή παρακολούθηση των απορριφθέντων εμπορευμάτων.

Θα παρακολουθεί επίσης επικίνδυνα εμπορευματοκιβώτια και παραμελημένα αντικείμενα στους λιμένες και τις τελωνειακές αποθήκες της Αιγύπτου και θα θεσπίσει μηχανισμούς για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της διάθεσής τους.

Πηγή: ΟΕΥ Καϊρου

Αρέσει σε %d bloggers: