Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 22 και έως τις 29 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, στο ιστορικό μνημείο της Συταντέλας του Σαλάχ ελ Ντιν, το Διεθνές Φεστιβάλ ψαλμωδίας και πνευματικής μουσικής «ΣΑΜΑΑ».


Πρόκειται για την 13η σύνοδο της οποίας φέτος το θέμα ήταν «Κίνημα Ειρήνης». Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.


Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκε η Αιγυπτία Υπουργός Πολιτισμού Dr. Inas Abdel Dayem, ενώ σε όλες τις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου, Πρέσβεις ξένων κρατών και πλήθος κόσμου.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχε η Αίγυπτος με θρησκευτικές χορωδίες (Μουσουλμανικές, Κοπτικές, Μαρονιτών κ.α.), η Ελλάδα, η Ινδονησία, ο Λίβανος, το Σουδάν και η Συρία.


Στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ που έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. συμμετείχε εκ μέρους της Ελλάδας και ο πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννης Κούντριας ψέλνοντας εκκλησιαστικούς ύμνους στα Ελληνικά, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος των θεατών. Επίσης συμμετείχε στην τελετή έναρξης και λήξης ο κ. Ν. Κάτσικας.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Dr. Intessar Abdel Fattah, απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα και βιβλία στους δύο Έλληνες ψάλτες που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα, τους κ.κ. Ιωάννη Κούντρια και Νικόλαο Κάτσικα.

Αρέσει σε %d bloggers: