Μια εξέχουσα παροικιακή προσωπικότητα, που άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα στα παροικιακά δρώμενα των τελευταίων 50 ετών μας αποχαιρέτησε για το αιώνιο ταξίδι σήμερα.

Έφυγε από τον εφήμερο κόσμο μας ο Νικόλας Πολίτης, ο ταλαντούχος μηχανικός, ο άριστος οικογενειάρχης και ο αφοσιωμένος και συνεπής  παροικιακός παράγοντας.

Ο Νικόλας Πολίτης ήταν ο νεότερος ηλικία πάροικος που εξελέγχει ποτέ κοινοτικός επίτροπος για να αναδειχτεί σε πολλές θέσεις όπως του Γενικού Γραμματέα και τελευταίως του Αντιπροέδρου.

Γράφει ο Χρήστος Καβαλής – Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Η Ε.Κ.Κ αναγνωρίζοντας την προσφορά του τον κατέστησε  επίτιμο αντιπρόεδρο της.

Ο Νικόλας ήταν επίσης για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου και επί ημερών του ο οργανισμός αυτός μπόρεσε και ανορθώθηκε οικονομικά  ενώ παράλληλα ήταν  και Αντιπρόεδρος στον ΣΕΑΑΣ.

Ήταν εγκυκλοπαίδεια γνώσεων στα παροικιακά, αδιαμφισβήτητος γνώστης όλων των τάσεων αλλά  πάντα πιστός στις αρχές του,  ποτέ δεν ήθελε να μπλέκει σε ίντριγκες γεγονός  που μαζί με το ήθος του δεν τον έκαναν να αδράξει ευκαιρίες και να γίνει πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας αν και είχε πολλές φορές την πλειοψηφία της κοινοτικής επιτροπής με το μέρος του.

Γλυκιά προσωπικότητα, ευγενέστατος με αρχοντιά που πρόδιδε τις οικογενειακές του καταβολές και την υψηλή του μόρφωση.

Ως παροικία χάνουμε ένα λαμπρό στέλεχος και ως συνάνθρωποι ένα πολύ αγαπημένο και σεβαστό πρόσωπο.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Κατερίνα στην  λατρευτή του κόρη του και συνάδελφο στην Δ.Ε της Ε.Κ.Κ Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ, στον πολυαγαπημένο του γιο Μαριαντώνη Πολίτη, αλλά και τον γαμπρό του Βασίλη Ζουέ εκφράζω την οδύνη όλων μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Νικόλας άφησε με το πέρασμα του μια λαμπρή ιστορία και με την εκδημία του ένα αγεφύρωτο κενό!

 Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Αρέσει σε %d bloggers: