Ο ΣΕΚ αποχαιρετά το Νικόλα Πολίτη
04/11/2020
Συλλυπητήρια της Φιλοπτώχου για την απώλεια του Νικόλα Πολίτη
04/11/2020
Show all

O ΣΑΕ για την απώλεια του Νικόλα Πολίτη: “Το έργο του και όσα προσέφερε στην Ελληνική παροικία είναι ανεκτίμητα”

Ο Πρόεδρος, Κώστας Μιχαηλίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον «χαμό» του Νικόλα Πολίτη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο εκλιπών αγάπησε και πάλεψε για τον Αιγυπτιωτισμό όσο λίγοι, αλλά το πρωί της 4ης Νοεμβρίου έφυγε για το πιο μεγάλο ταξίδι αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο κενό. Ξεχώριζε για το ήθος του, τη μόρφωση, την εργατικότητα και την τεράστια γνώση του για όλα τα παροικιακά θέματα.

Ο Νικόλας Πολίτης, επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και για πολλά έτη επικεφαλής του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, υπηρέτησε την Ελληνική παροικία στην Αίγυπτο από πολλές θέσεις (κοινοτικός επίτροπος, Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος κλπ.) κινούμενος  στον άξονα που όριζε το ήθος και η κουλτούρα του.

Το 1979  έγινε ο νεαρότερος Κοινοτικός Επίτροπος της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου και ως την τελευταία στιγμή συνέχισε να προσφέρει με την ίδια θέρμη. Το έργο του και όσα προσέφερε στην Ελληνική παροικία είναι ανεκτίμητα, γεγονός που αυξάνει το κενό που δημιουργήθηκε από τον «χαμό» του.

Ο Αιγυπτιωτισμός θρηνεί για τον θάνατο του Νικόλα Πολίτη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η σκέψη μας είναι στην πολυαγαπημένη οικογένειά του: την σύζυγό του Κατερίνα, την κόρη του Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ, τον γιο του Μαριαντώνη Πολίτη και τον γαμπρό του Βασίλη Ζουέ.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε δίπλα σας. Καλή δύναμη.

Αιωνία του η μνήμη.

Αρέσει σε %d bloggers: