Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στον Ι.Ν των Παμμεγίστων Ταχιαρχών Ιμπραημίας (Photos)
08/11/2020
Οι νέες αεροπορικές οδηγίες της ΥΠΑ που θα ισχύουν έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
09/11/2020
Show all

100 χρόνια από την κοίμηση του Αγ. Νεκταρίου: Πανηγυρικός Εσπερινός στον τόπο που ιερούργησε (Video /photos)

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται το 2020 από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου. Εκατό χρόνια και το έργο του, τα θαύματά του, αλλά και ο βίος του που υπέμεινε πολλά δεινά μέχρι να δικαιωθεί παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, στο Χαμζάουι, εκεί όπου βρίσκεται το κελί και το παρεκκλήσι που τιμάται στο όνομά του, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε στον προαύλιο της Πατριαρχικής Επιτροπείας λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.  

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου και Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος:

«Σε αυτή την τόσο κατανυκτική Ακολουθία μας απόψε θέλω προσκυνώντας  το εικόνισμα και τα λείψανα αυτού του μεγάλου Αγίου που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κοίμησή του, να αισθανθείτε ζωντανή την παρουσία του. Σε αυτόν εδώ τον χώρο που κάποτε τον περπάτησε που Λειτούργησε σε αυτόν, που χάρηκε, που στεναχωρέθηκε, που γνώρισε πολλούς πολλούς Έλληνες παροίκους που έδωσε ψυχή και σώμα σε αυτή την ευλογημένη Χριστιανική παροικία του Καΐρου. Να σας μεταφέρω τις ευχές και τις πλούσιες ευλογίες του Πατριάρχου μας. Να σας ευχηθώ να έχετε τη χάρη του Αγίου.

Όσοι παραστήκατε εδώ και ταλαιπωρηθήκατε μέχρι να έρθετε να έχετε ζωντανή την παρουσία του Αγίου μας, ο οποίος θα σπεύδει σαν κάποτε συμπάροικος και αυτός να τη δίδει πλούσια. Να ευχηθώ στους ιερείς μας να είναι πολλά τα έτη τους», είπε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος.

Τον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Αγ. Γεωργίου Παλαιού Καϊρου Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι, ο Μ. Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης, και οι πατέρες Ιωακείμ και Παϊσιος καθώς και αραβόφωνοι ιερείς.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παραβρέθηκε ο Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μαρία Ζήση, την Ε.Κ.Κ εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και παραβρέθηκε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ.

Αρέσει σε %d bloggers: