Συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ στην Αλεξάνδρεια πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε από τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου σχετικά με το έργο, την προσφορά και τις ιεραποστολές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε ολόκληρη την Αφρική. Ο Πατριάρχης ευχήθηκε «υπέρ του φιλοχρίστου Στρατού της Ελλάδος» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνδρομή της Μητέρας Πατρίδας στον αιγυπτιώτη Ελληνισμό που κρατά ζωντανή την παρουσία της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις της Ελλάδος με την Αίγυπτο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεναγήθηκε στους χώρους των Πατριαρχικών Μουσείων και των Μνημείων των Πατριαρχών, ενώ η επίσκεψή μου ολοκληρώθηκε με συναντήσεις που είχα με στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Σημειώνεται ότι η επίσημη επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στην Αίγυπτο ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο θα παρακολουθήσει την κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδος – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 10», στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρείας. Εκτός από τμήματα των ελληνικών και των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, θα συμμετάσχουν αεροναυτικές δυνάμεις και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων από την Κύπρο, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αρέσει σε %d bloggers: