Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την κοίμησή του ο Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφωνας σαν να διαισθανόταν την αναχώρησή του. Η ανάγκη του για να επισκεφθεί την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, τη ροτόντα της Ανατολής, την οποία με αφοσίωση διακόνεψε, ήταν, όπως εξομολογήθηκε στους αγαπημένους τους εκκλησιαστικούς πατέρες, μεγάλη. Επισκέφθηκε έναν προς έναν τους χώρους, κοίταζε με δέος το μοναστήρι και μιλούσε με θαυμασμό για το μοναδικό μνημείο της Ορθοδοξίας στην καρδιά της Αιγυπτιακής Πρωτεύουσας.

Η τελευταία Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Πηλουσίου στην Ιερά Μονή του Αγ. Γεωργίου παλαιού Καϊρου, ήταν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020.

Όμως σε αυτή την τελευταία του επίσκεψη στην Ι.Μ του Αγίου Γεωργίου αφιέρωσε πολύ χρόνο και στους ανθρώπους με τους οποίους είχε συνδεθεί πνευματικά. Οι συζητήσεις ήταν ατέλειωτες. Ο σεπτός ιεράρχης έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να αποχαιρετίσει σε αυτή την επίσκεψή του το μοναστήρι αλλά και όλα εκείνα τα πρόσωπα με τα οποία ήταν συνοδοιπόροι στη διακονία του. Όπως μας διηγήθηκε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου Παλαιού Καϊρου Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι, ο μακαριστός ιεράρχης στη Λειτουργία που τέλεσε μνημόνευσε πολλά ονόματα κεκοιμημένων στα Άγια και τέλεσε στο Κοιμητήριο πολλά τρισάγια σε τάφους ανθρώπων που γνώρισε. ‘Εδωσε επίσης πολλές συμβουλές εις τους πατέρες της Ιεράς Μονής. Να αγαπάτε τον Χριστό, το μοναστήρι μας και τον Πατριάρχη μας”.

Οι φωτογραφίες είναι από την τελευταία του επίσκεψη στον Αγ. Γεώργιο.

Αρέσει σε %d bloggers: