Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 στον Κοινοτικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του επίτιμου Αντιπροέδρου της Νικόλα Πολίτη.

Το μνημόσυνο τέλεσε μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επιτροπος Καϊρου κ. Νικόδημος, επικουρούμενος από τον Μ. Εκκλησιάρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αρχιμ. Στέφανο Σουλιμιώτη. Τους ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.

Τη δε Ε.Κ.Κ εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας και Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Στο σαρανταήμερο μνημόσυνο παραβρέθηκε η Γενική Διευθύντρια της Ε.Κ.Κ κ. Γιάννα Καρδάση, ο Διευθυντής του ΕΠΚΚ κ. Χρίστος Παπαδόπουλος και εκπαιδευτικοί της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου.

Επίσης, παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Χρ. Σκουφαρίδου και της «Μαρίας Αιγυπτίας» κ. Ευαγγελία Θηραίου.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος στο κήρυγμά του μίλησε για το κάλεσμα του Χριστού προς όλους τους ανθρώπους για να δεχθούν τη βασιλεία του Θεού και αναφέρθηκε στις δικαιολογίες που βρίσκουν ορισμένοι άνθρωποι για να μην ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό και δεν αφιερώνουν ούτε μια μία ημέρα την εβδομάδα για να μεταβούν στην Εκκλησία. Αναφέρθηκε επίσης σε όλους όσοι έχουν την ύλη πάνω από το πνεύμα.

Αξιζει να σημειωθεί ότι προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών μεταφέρθηκε στον Ι.Ν των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, τμήμα από το ιερό λείψανο της χείρας της Αγίας Λουκίας.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και το σαρανταήμερο μνημόσυνο για το Νικόλα Πολίτη, η Ε.Κ.Κ προσέφερε κεράσματα σε όλους του παρευρισκομένους.

Φωτογραφίες και video Γιάννης Φουρτούνας

Αρέσει σε %d bloggers: