Λίγες ημέρες πριν το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου κλείσει για τις διακοπές Χριστουγέννων, ολοκλήρωσε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, τις εξετάσεις τριμήνου στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Ενηλίκων.  Τα δε αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, παράλληλα με τις εγγραφές του νέου τριμήνου το οποίο θα αρχίσει αμέσως μετά τις διακοπές Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους 2020-2021 το Ε.Π.Κ.Κ. κατάφερε στις αντίξοες συνθήκες της πανδημικής κρίσης να έχει περί τους 100 εγγεγραμμένους μαθητές στα τμήματα του.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, τελευταία ημέρα λειτουργίας για το 2020 και για το Τμήμα Μητρικής Γλώσσας για παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης, ελληνικής καταγωγής που φοιτούν σε ξένα σχολεία, το Ε.Π.Κ.Κ. διοργάνωσε μια μικρή γιορτή την τελευταία ώρα των μαθημάτων.

Οι λιλιπούτειοι μαθητές είπαν, συνοδεία της δασκάλας τους κ. Ρουμπίνας Κρητικού, τα κάλαντα υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη ο οποίος τους έφερε αναμνηστικά Χριστουγεννιάτικα δωράκια, αντάλλαξαν ευχές και γλυκάθηκαν με εδέσματα. Τη γιορτή επιμελήθηκε η Διευθύντρια Οικονομικών κ. Κωνσταντίνα Γεδεών η οποία προετοίμασε επιμελώς όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Διευθυντής του Ε.Π.Κ.Κ κ. Χρίστος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και ευχήθηκε για τις γιορτές στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους που παρακολουθούσαν τη γιορτή και με τη συναίνεση τους μαγνητοσκοπήθηκαν και φωτογραφήθηκαν οι μαθητές από τον κ. Γιάννη Φουρτούνα, για την εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου «Νέο Φως».

Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Καλή χρονιά.

Πηγή: Ε.Π.Κ.Κ.

Αρέσει σε %d bloggers: