Είναι πράγματι πολλοί οι Αιγυπτιώτες που στο διάβα του χρόνου ανέλαβαν σημαντικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση και διεκπεραιώνοντας και με το παραπάνω τα καθήκοντα τους έκαναν υπερήφανους τους συμπατριώτες τους απανταχού.

Σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέλαβε την ενημέρωση των πολιτών για τη διαδικασία που θα γίνουν τα εμβόλια σ΄ αυτήν την δύσκολη καμπή που η πανδημία έχει πραγματικά «γονατίσει» τη χώρα μας.

Γράφει ο Ν. Νικηταρίδης, ερευνητής της ιστορίας των Αιγυπτιωτών

Όπως διαβάζουμε, η Μαρία Παπαγρηγορίου-Θεοδωρίδου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Αποφοίτησε με Άριστα την Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της παιδιατρικής το 1974. Μετεκπαιδεύτηκε στην ιολογία στο Institute of Child Health, University of London, Great Ormond Street. Το 1975 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ με Άριστα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Το 1988 εξελέγη υφηγήτρια ενώ το 1996 της αναγνωρίστηκε η εξειδίκευση της λοιμωξιολογίας. Το 2007 εξελέγη καθηγήτρια στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργάστηκε πάνω από 35 χρόνια.

Διετέλεσε πάνω από 30 έτη Υπεύθυνη του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων (ΜΑΚΚΑ) του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και της Μονάδας Παιδικού AIDS. Έχει μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και εισηγήσεων σε θέματα σχετικά με λοιμώξεις και εμβόλια. Οι δημοσιεύσεις της σε ελληνικά περιοδικά υπερβαίνουν τις 150 και σε ξενόγλωσσα τις 180. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων και για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος από τριετίας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Εμείς, δεν έχουμε παρά να την ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο και συνάμα σημαντικό έργο της.

Αρέσει σε %d bloggers: