Τις ευχές του για τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος στέλνει προς όλους τους ομογενείς ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης. Ο κ. Χρυσουλάκης, αποχαιρετά μια χρονιά προκλήσεων που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κορονοϊό αλλά και τις εκείνες που στρέφονται εναντίον της Ελλάδας. Επίσης ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρεται στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Οι ευχές του Γ. Χρυσουλάκη

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνομαι σε όλους εσάς, τους απανταχού της γης απόδημους Έλληνες, για να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους. Για να αποχαιρετίσω μαζί σας τη χρονιά που πέρασε, μια χρονιά σκληρής δοκιμασίας και θυσιών για όλους λόγω της καταστροφικής πανδημίας, αλλά και των διαρκών και επικίνδυνων προκλήσεων εναντίον της πατρίδας μας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Και, βεβαίως, για να καλωσορίσω τη νέα χρονιά που έρχεται και που εύχομαι να είναι χρονιά υγείας, ελπίδας και αισιοδοξίας για την πορεία του καθενός ξεχωριστά, αλλά και χρονιά προκοπής και ευημερίας για την Ελλάδα και δικαίωσης των εθνικών μας στόχων.

Το 2021, που σηματοδοτεί και τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, πρέπει να βρει τις απανταχού ελληνικές κοινότητες ενωμένες, συστρατευμένες και αλληλέγγυες, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και πλούσια πολιτιστική δράση για τη διατήρηση της γλώσσας, των παραδόσεων και του πολιτισμού μας και τη σύσφιξη των δεσμών, ιδιαίτερα της νέας γενιάς των αποδήμων, με τη μητροπολιτική Ελλάδα.

Εύχομαι ολόψυχα το ανατέλλον Φως των Χριστουγέννων να χαρίζει σε όλους τους απόδημους Έλληνες υγεία, γαλήνη και πληρότητα, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

Ιωάννης Χρυσουλάκης

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού

Αρέσει σε %d bloggers: