Απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία ο Αιγυπτιωτισμός σφίγγει την γροθιά του.

Η γιορτή της αγάπης πλησιάζει και ήδη έχουμε αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό του νέου – ευελπιστούμε καλύτερου – έτους. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή όλοι μας κάνουμε ένα μικρό απολογισμό και θέτουμε στόχους. Οι συνθήκες, όμως, φέτος είναι διαφορετικές και αυτό που ζούμε, απέχει κατά πολύ από την κανονικότητα που γνωρίζαμε.

Γράφει ο Κώστας Μιχαηλίδης,  Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ οι επιπτώσεις της είναι πλέον έντονες σε κάθε πτυχή σχεδόν της καθημερινότητάς μάς. Οι συνέπειές της μάλιστα έχουν επιφέρει μεγάλο πλήγμα στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ο οποίος με γνώμονα το κοινωνικό αίσθημα που τον διακρίνει, έχει αναστείλει – παρά το τεράστιο οικονομικό κόστος – όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του. Στο πλαίσιο αυτό και υπακούοντας πιστά και από την πρώτη στιγμή στις οδηγίες των ειδικών, το εντευκτήριό μας δεν λειτουργεί και βασιζόμαστε μόνο στην στήριξη μελών και φίλων μας.

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, όμως, σε αυτή την τρομερά δύσκολη περίοδο παραμένει στο πλευρό απόρων συμπατριωτών μας με την παροχή μηνιαίων σταθερών επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ προσπαθεί μέσω του διαδικτύου να συνεχίζει τις προσπάθειές για την διατήρηση της κληρονομιάς μας.

Οι συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές δεν είναι, αλλά δεν λυγίζουμε. Τα μέλη και οι φίλοι μας είναι δίπλα μας, όπως άλλωστε και οι Ελληνικές Κοινότητες στην Αίγυπτο. Σε αυτό το σημείο μάλιστα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστο Καβαλή και συνοδοιπόρο σε αυτό το έργο όχι μόνο για την στήριξή του, αλλά και για το βήμα που μου δίνει στο «Νέο Φως». Το φορτίο που κουβαλάμε είναι βαρύ και παρά το γεγονός πως οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες, δεν πτοούμαστε. Δεν μας το επιτρέπει η «κληρονομιά» και η σημασία του έργου μας. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή και ενωμένοι, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια ενότητας και όπως πάντα, θα είμαστε δίπλα σε όποιον μας ζητηθεί. Η πανδημία δεν θα απομονώσει τους Αιγυπτιώτες. Αντιθέτως η γροθιά του Αιγυπτιωτισμού όλο και θα σφίγγει μέχρι να ανταμώσουμε ξανά. 

Η σκέψη μας βρίσκεται στους απανταχού Αιγυπτιώτες και τους εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και ό,τι καλύτερο για το Νέο Έτος. Υγεία, αγάπη και δύναμη να τους συντροφεύουν και όπως αυτοί, έτσι και όλα τα μέλη του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, μετράμε αντίστροφα όχι μόνο για ένα καλύτερο νέο χρόνο, αλλά και για να ανταμώσουμε ξανά σε μέρη αγαπημένα. 

Αρέσει σε %d bloggers: