Την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα έκοψαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς 2021 πιστοί και ιερείς που παρακολούθησαν την πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αμέσως μετά στο εντευκτήριο του Προσκοπείου ο Μ.Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης, παρουσία του Αρχιμ Ιωακείμ, μετέτεφερε την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄ και τις ευχές του Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικόδημου.

Ο Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης ευχήθηκε το Νέο Έτος να είναι διαφορετικό από το 2020 που μας γέμισε θλίψη, όπως είπε χαρακτηριστικά και έστειλε τις ευχές του για υγεία, χαρά και ευλογία σε όλο τον κόσμο.

Κόβοντας τη βασιλόπιτα το φλουρί έπεσε στον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρ. Καβαλή και τους συνεργάτες του όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης, για τους οποίους ευχήθηκε καλή χρονιά.

Σημειώνεται ότι προς ευλογία των πιστών μεταφέρθηκε στον Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης τμήμα των λειψάνων του Αγ. Βασιλείου.

Αρέσει σε %d bloggers: