Το Κέντρο Ελληνικής και Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού (Κ.Ελ.Α.Λ.Π.) της CulturePolis συνεχίζοντας το 2021 τον κύκλο των συναντήσεων με Έλληνες και Άραβες δημιουργούς έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στηv 2η συνάντηση ποιητών με τίτλο “Από άλλο τόπο”, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 29 Ιανουαρίου 2021, ώρα 18:30 (ώρα Ελλάδας).

Συμμετέχουν Έλληνες και Άραβες ποιητές της Διασποράς, ποιητές που γράφουν ή έγραψαν ποίηση στη μητρική τους γλώσσα ενώ ζουν ή έζησαν μακριά από τον τόπο τους. Μέσα από τις αναγνώσεις των ποιημάτων και τη συζήτηση που θα αναπτύξουμε, θα επιχειρήσουμε να ανιχνεύσουμε το στίγμα και τις ιδιαιτερότητες της ποίησής τους, το ύφος και τα
συναισθήματα που τη διέπουν, τη διπλή πολιτισμική τους ταυτότητα και κυρίως τα κοινά σημεία αναφοράς που εντοπίζονται στους δυο πολιτισμούς.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε δυο γλώσσες, Ελληνικά και Αραβικά, ενώ θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση των ομιλιών και των ποιημάτων από τους Πέρσα Κουμούτση, (Ελλάδα), Χάλεντ Ραούφ (Αίγυπτος).

Συμμετέχουν


Έλληνες ποιητές
• Γιώργος Βέης, ποιητής, Πρέσβης επί τιμή
• Στάθης Γουργουρής, ποιητής, Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας
πανεπιστημίου Columbia, της Νέας Υόρκης
Άραβες ποιητές
• Ιμάν Μιρσάλ, ποιήτρια, Καθηγήτρια Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, πανεπιστημίου Αλμπέρτα του Κεμπέκ, Καναδάς
• Ναζουάν Νταρουίς, ποιητής, αρχισυντάκτης του αραβόφωνου περιοδικού Αλ Άραμπι αλ Τζαντίντ
• Σάλεχ Ντιάμπ, ποιητής, μεταφραστής, ανθολόγος σύγχρονης αραβικής ποίησης.

Την εκδήλωση συντονίζει η διευθύντρια του Κ.Ελ.Α.Λ.Π. κυρία Πέρσα Κουμούτση, συγγραφέας και μεταφράστρια αραβικής λογοτεχνίας.
Στον ιστότοπο του Κ.Ελ.Α.Λ.Π.: https://culturepolisngo.wixsite.com/kelalp μπορείτε να βρείτε περισσότερα για την 2η Συνάντηση Ελλήνων και Αράβων ποιητών και τα βιογραφικά στοιχεία των συμμετεχόντων ποιητών.

Μπορείτε να δείτε μαγνητοσκοπημένες τις προηγούμενες εκδηλώσεις του Κ.Ελ.Α.Λ.Π. ΕΔΩ

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Κ.Ελ.Α.Λ.Π. – [email protected]

Το πρόγραμμα των επομένων Συναντήσεων Ελλήνων και Αράβων Ποιητών θα ανακοινωθεί στον ιστότοπο του Κ.Ελ.Α.Λ.Π. και στα κοινωνικά μας δίκτυα – K.Ελ.Α.Λ.Π. Facebook: https://www.facebook.com/kelalp.center

Αρέσει σε %d bloggers: