«Από άλλο τόπο»: Δεύτερη συνάντηση Ελλήνων και Αράβων ποιητών
17/01/2021
Ημερίδα για την ενίσχυση των σχέσεων του Ελληνισμού της Διασποράς με τα ελληνικά Πανεπιστήμια
18/01/2021
Show all

Το σποτ της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από το 1821: «Θυμάμαι, γιατί θέλω να έχω μέλλον»

Το μήνυμα της ταινίας «Θυμάμαι, γιατί θέλω να έχω μέλλον» αφορά στις 261 συνοδικές και περιφερειακές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Εκκλησία στις κατά τόπους Μητροπόλεις της, για τη συμπλήρωση των δύο αιώνων από την έναρξη του Αγώνα του 1821.

Στην επίσημη προβολή της πρώτης διαφημιστικής ολιγόλεπτης ταινίας για τα 200 έτη από την ελληνική Επανάσταση του 1821 προέβη στις 12 Ιανουαρίου 2021 η Εκκλησία της Ελλάδος, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η προβολή έγινε στην «Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων» του Συνοδικού Μεγάρου. Το μήνυμα της ταινίας «Θυμάμαι, γιατί θέλω να έχω μέλλον» αφορά στις 261 συνοδικές και περιφερειακές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Εκκλησία στις κατά τόπους Μητροπόλεις της, για τη συμπλήρωση των δύο αιώνων από την έναρξη του Αγώνα του 1821.

Το τηλεοπτικό αυτό σποτ, που αποτελεί προσφορά της εταιρείας παραγωγής “ViewMaster”, η οποία έχει αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας ‘Αγιος Νεκτάριος, έχει κύριο αποδέκτη τη νέα γενιά, που θα κληθεί να αναζητήσει την εθνική της ταυτότητα σε εποχές μιας ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης, όπου η αξία του ανθρώπου θα κινδυνεύει διαρκώς από τις δυνάμεις του άκρατου καταναλωτισμού και του ατομικισμού.

Βασικό μήνυμα, όχι μόνον του σποτ, αλλά και όλων των εκδοτικών, καλλιτεχνικών και επιστημονικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί και θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς από την Εκκλησία της Ελλάδος, είναι η τιμή προς τους προγόνους και η αντικειμενική αξιολόγηση των οραμάτων και των κατορθωμάτων τους.

Η ιστορία δεν είναι μόνο παρελθόν. Είναι και πυξίδα για το μέλλον. Γι’ αυτό, «θυμάμαι, γιατί θέλω να έχω μέλλον”».

Αρέσει σε %d bloggers: