Τη μνήμη του μακαριστού Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο Αγαθάγγελου Ζαρίφη τίμησε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ειδικότερα, αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικόδημου. Τον Μητροπολίτη Μέμφιδος πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της ιστορικής μονής Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Αλαζράϊ και ο  Αρχιδιάκονος Παρθένιος.

Το μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγούμενου της Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου έχει καθιερωθεί από τον Ιανουάριο του 2020.

Το φετινό μνημόσυνο τελέστηκε με την ευκαιρία συμπληρώσεως πενήντα ένα χρόνων από την κοίμηση του (1970-2021) εις αναγνώριση του μεγάλου οικοδομικού και πνευματικού έργου που τέλεσε κατά την επί σαρακονταετή διακονία του στην Ιερά Μονή (1933- 1970).

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2020 τοποθετήθηκε στον κήπο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου προτομή του Μακαριστού Καθηγουμένου Αγαθαγγέλου (Ζαρίφη), η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό Αιγύπτιο γλύπτη και καλλιτέχνη Nathan Doss.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής τελέστηκαν στις 24 Απριλίου 2020 υπό του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’.

Αρέσει σε %d bloggers: