Το Κέντρο Ελληνικής και Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού (Κ.Ελ.Α.Λ.Π.) της CulturePolis διοργανώνει την 2η συνάντηση Ελλήνων και Αράβων ποιητών με τίτλο «Από άλλο τόπο», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 29 Ιανουαρίου 2021, ώρα 18:30 (ώρα Ελλάδας).

Συμμετέχουν Έλληνες και Άραβες ποιητές της Διασποράς, ποιητές που γράφουν ή έγραψαν ποίηση στη μητρική τους γλώσσα ενώ ζουν ή έζησαν μακριά από τον τόπο τους. Μέσα από τις αναγνώσεις των ποιημάτων και τη συζήτηση που θα αναπτύξουμε, θα επιχειρήσουμε να ανιχνεύσουμε το στίγμα και τις ιδιαιτερότητες της ποίησής τους, το ύφος και τα συναισθήματα που τη διέπουν, τη διπλή πολιτισμική τους ταυτότητα και κυρίως τα κοινά σημεία αναφοράς που εντοπίζονται στους δυο πολιτισμούς.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά και Αραβικά, ενώ θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση των ομιλιών και των ποιημάτων από τους Πέρσα Κουμούτση (Ελλάδα), Χάλεντ Ραούφ (Αίγυπτος).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γ. Γ Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης. Έλληνες ποιητές: Γιώργος Βέης, ποιητής, Πρέσβης επί τιμή, Στάθης Γουργουρής, ποιητής, Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας πανεπιστημίου Columbia, της Νέας Υόρκης. Άραβες ποιητές: Ιμάν Μιρσάλ, Αιγύπτια ποιήτρια, Καθηγήτρια Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, πανεπιστημίου Αλμπέρτα του Κεμπέκ, Καναδάς, Ναζουάν Νταρουίς, Παλαιστίνιος ποιητής, αρχισυντάκτης του αραβόφωνου περιοδικού Αλ Άραμπι αλ Τζαντίντ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εδώ

Το πρόγραμμα των επομένων Συναντήσεων Ελλήνων και Αράβων Ποιητών θα ανακοινωθεί στον ιστότοπο του Κ.Ελ.Α.Λ.Π. και στο Facebook: https://www.facebook.com/kelalp.center

Αρέσει σε %d bloggers: