Ένας εθνικός επενδυτικός όμιλος εισήγαγε ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αιγυπτιακή αγορά με την ελπίδα να μειώσει τα μη αδειοδοτημένα tuk tuk εντός της χώρας.

Το αυτοκίνητο το οποίο έχει εγχώρια συμμετοχή 45% προσφέρεται με χαμηλό κόστος για να ενθαρρύνει την αντικατάσταση των tuk tuk. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται για αγορά σε δόσεις σε συνεργασία με διάφορες τράπεζες όπως η Αγροτική Τράπεζα της Αιγύπτου, η Εθνική Τράπεζα της Αιγύπτου, η Banque Misr και η Εμπορική Διεθνής Τράπεζα (CIB).

O όμιλος που συμμετείχε στο έργο περιλαμβάνει την EG Gate μια εταιρεία του Ταμείου Τahya Misr (Long Live Egypt) και την Dolibaat Εgypt για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε συνεργασία με μια εταιρεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η εταιρεία υπέγραψε πρωτόκολλο με το Συνδικάτο Μηχανικών της Αιγύπτου για τη δημιουργία 28 Κέντρων κατάρτισης στη χώρα για την εκπαίδευση μηχανικών και τεχνικών ειδικών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκτός από τη δημιουργία 400 έως 1000 κέντρων συντήρησης και σημείων φόρτισης.

Ο Εθνικός Οργανισμός Στρατιωτικής Παραγωγής και πολλά άλλα εργοστάσια έχουν υπογράψει συμφωνίες με την Dolibaat για την κατασκευή των αυτοκινήτων. Τα νέα αυτοκίνητα είναι ένα βήμα ώστε να καταστεί η Αίγυπτος περιφερειακό κέντρο για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων σύμφωνα με την πρόσφατη οδηγία που εξέδωσε ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με μελέτες το έργο αναμένεται να αποφέρει οικονομική απόδοση τόσο για τους αγοραστείς όσο και για το κράτος. Η Αίγυπτος κατέχει τη δεύτερη μεγαλύτερη αφορά αυτοκινήτων στην Αφρική και την 42η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Πηγή: ΟΕΥ Καΐρου

Αρέσει σε %d bloggers: