Law & Order στην Αρχαία Αίγυπτο – Δείτε πώς λειτουργούσε η αστυνομία (video)
02/03/2021
O Πατριάρχης Θεόδωρος θα εκκλησιασθεί στον Αγ. Κωνσταντίνο
03/03/2021
Show all

Το προσωπικό ευχαριστώ της Ν. Μάκραμ στην Αικ. Σοφιανού για τη στήριξη πρωτοβουλίας του Aιγύπτιου Προέδρου με στόχο τη στήριξη των χωριών – Τι γράφει ο Αιγυπτιακός Τύπος

Προσωπικές ευχαριστίες απεύθυνε η Υπουργός Μετανάστευσης και Διασποράς της Αιγύπτου κ. Ναμπίλα Μάκραμ στη Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού για την αμέριστη υποστήριξή της στην Πρωτοβουλία του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι «Αξιοπρεπή Ζωή» που έχει στόχο την ανάπτυξη της περιφέρειας και τη στήριξη των χωριών.

Σε ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook το Υπουργείο Μετανάστευσης και Διασποράς η κ.Μάκραμ δημοσίευσε μια φωτογραφία με την κυρία Σοφιανού να της προσφέρει ένα συμβολικό δώρο. Ένα περίτεχνο διακοσμητικό με φύλλα ελιάς, σύμβολο ειρήνης και ομόνοιας Ελλάδας και Αιγύπτου που κρατά χιλιάδες χρόνια.

Επιμέλεια: Κάτια Τσιμπλάκη, Μετάφραση: Σαμουήλ Μπισσάρας

Η κ. Μάκραμ αναφέρθηκε παράλληλα στην στήριξη της κ. Σοφιανού προς τον Αιγυπτιακό λαό, στη μεγάλη προσφορά της στην αποκατάσταση του Κοινοτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και στην παρουσία της στο Women Economic Forum που πραγματοποιήθηκε το 2020 στο Κάιρο.

Στο μεταξύ σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα Al Κanana news, κατέγραψε την προσφορά της κ. Σοφιανού προς τον Αιγυπτιακό λαό και αναφέρθηκε στις ευχαριστίες που της απεύθυνε της κ. Μάκραμ. Ειδικότερα, το ρεπορτάζ αναφέρει:

H υπουργός Μετανάστευσης Ναμπίλα Μάκραμ απευθύνει ευχαριστίες στην Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματία Αικατερίνη Σοφιανού η οποία προσέφερε 20.000 ευρώ ως ενίσχυση στην πρωτοβουλία «Αξιοπρεπή Ζωή» και τόνισε ότι αποτελεί φωτεινό παράδειγμα που αντανακλά τα καρποφόρα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας «Επιστροφή στις Ρίζες», δηλαδή το ΝΟΣΤΟΣ.

Την απόφαση της κ. Σοφιανού να στηρίξει το πρόγραμμα του Αιγύπτιου Προέδρου μετέφερε η κ. Μάκραμ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης της πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2021.

Η Ναμπίλα Μάκραμ είπε ότι με την ενέργειά της  η Αικατερίνη Σοφιανού εκφράζει βαθιά αισθήματα αφοσίωσης και προσήλωσης στην Αίγυπτο. Πρόσθεσε επίσης, ότι η πρωτοβουλία του ΝΟΣΤΟΣ εξακολουθεί να εισπράττει καρπούς από τα μέλη της Ελληνικής παροικίας που ζουν στην Αίγυπτο.  Η κ. Μάκραμ τόνισε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ότι η κ. Σοφιανού γεννήθηκε και έζησε στην Αίγυπτο, στην οποία έχει προσφέρει πολλά, όπως έχει προσφέρει εξίσου πολλά και στην Ελλάδα. Αναφερόμενη στη χώρα του Νείλου είπε ότι είναι πολιτισμικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι καθώς διαχρονικά έχει συγκεντρώσει αρκετές παροικίες στο έδαφός της.

Η υπουργός Μετανάστευσης μίλησε για την καταλυτική προσφορά της μεγάλης Αιγυπτιώτισσας στην αποκατάσταση του Ελληνορθόδοξου Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο του Καΐρου καθώς επίσης και για τη συμμετοχή της στο Women Economic Forum που φιλοξένησε το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών υπό την Dr Mάγια Μόρσι, τον Μάρτιο του 2020 στο Κάιρο.

Η κ. Μάκραμ συνεχιζοντας την εκτενή αναφορά της στην κ. Σοφιανού είπε ότι είναι φωτεινό παράδειγμα γυναίκας και ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με την Υπουργό Προγραμματισμού Dr Xάλα Αλ Σάιντ για να επιλεγεί το χωριό το οποίο θα απορροφήσει την προσφορά της.

Το άρθρο στην ιστοσελίδα Al Κanana news, υπογράφει ο δημοσιογράφος Αχμεντ Μοχάμεντ.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατο δημοσίευμά του το “Νέο Φως” και η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, ekkairo.org, είχαν αποτυπώσει την προσφορά της κ. Σοφιανού για την καταπολέμηση του κορονοϊού στη χώρα του Νείλου. Και για την προσφορά της αυτή η κ. Σοφιανού όπου και πάλι είχε δεχθεί τις εγκάρδιες ευχαριστίες της κ. Μάκραμ.

Αρέσει σε %d bloggers: