Στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν τον Προκαθήμενο του Δευτερόθονου Πατριαρχείου και να πάρουν την ευλογία τους, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και εκπρόσωποι των παροικιακών σωματείων.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος πλαισιούμενους από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

«Πρόεδρέ μου, παιδιά μου, χαίρομαι που ήρθα για δύο ημέρες από την Αλεξάνδρεια και η καρδιά μου σας πεθύμησε σήμερα Κυριακή της Απόκρεω, σήμερα που ο Χριστός τίμησε τη φιλανθρωπία… Και αυτό το έργο που κάνετε εσείς παιδιά μου σαν Κοινότητα και εμείς ταπεινά σαν Πατριαρχείο σε ολόκληρη την Αφρική. Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι Καλή Σαρακοστή. Από τη Δευτέρα ξεκινά η λευκή εβδομάδα της Τυρινής για να υποδεχθούμε την Μεγάλη Σαρακοστή με τους Χαιρετισμούς και το Άγιο Πάσχα. Θα ήθελα να σας ευλογήσω, να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας στον αγώνα μας μιας και η Πρεσβεία και το Προξενείο, και οι Κοινότητές μας προσπαθούμε να διατηρήσουμε το Φως της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευλογώντας τους πιστούς.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε εκτός από τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρ. Καβαλή, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου η οποία είναι και Πρόεδρος της Φιλοπτώχου, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη –  Ζουέ.

Επίσης, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Χιακής κ. Λάμπρος Μπενοβίας και η σύζυγός του Θεανώ επίσης μέλος του Δ.Σ, η αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Βάσω Γαζή,  ο Πρόεδρος της Εν Κυπρίω Αδελφότητος Καΐρου κ. Παντελής Χαραλάμπους.

Αρέσει σε %d bloggers: