Σούμπρα: Κυριακή των Bαΐων στους Αγίους Αναργύρους (video / photos)
25/04/2021
Φωτογραφήματα από την Κυριακή των Βαΐων στην Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου παλαιού Καΐρου
26/04/2021
Show all

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ζήτησε να υπάρχει ορθή διαχείριση των υδάτων του Νείλου και να μην αποστερούνται από την Αίγυπτο (Videos / Photos)

Στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος και όλη η παροικία της Αλεξάνδρειας γιόρτασαν την Κυριακή των Βαΐων. Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στο κήρυγμά του είπε ότι παρά την πανδημία του κορονοϊού, η ελπίδα δεν έχει εκλείψει.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου είπε ότι Ελλάδα και Κύπρος δίνουν μεγάλο αγώνα δικαιοσύνης. Ζήτησε όμως από όλους να προσευχηθούν για την Αίγυπτο με αφορμή τον αγώνα που δίνει και αυτή για τη διαχείριση των υδάτων του Νείλου και δεν μπορεί να το στερεί ο ένας άνθρωπος από τον άλλο, γιατί είναι δώρο θεϊκό και το νερό ανήκει σε όλες τις χώρες. Ποτίζει και την Αίγυπτο μας για να δίδει ζωή και χαρά στους ανθρώπους”.

Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας πλαισίωσαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, o Eπίσκοπος Ταμιαθέως κ. Γερμανός και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Επίσης παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης και πολλοί πάροικοι.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε σε όλους τους Αιγυπτιώτες και σε όλους τους Ορθοδόξους όπου γης, ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

 «Παιδιά μου ευλογημένα, αυτές τις ημέρες θα ακούτε από πολλούς λόγια θεολογικά, με φιλοσοφικά νοήματα γύρω από το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Εγώ όμως τούτη την στιγμή, θέλω να σας ομιλήσω από το περίσσευμα της καρδιάς μου και σας λέγω: Γιορτάστε καί φέτος αληθινό και γνήσιο Πάσχα! Ας μή μας εμποδίσει ούτε η πανδημία, ούτε η κακία του κόσμου, αλλά ούτε και ο ατομισμός που τείνει να αλλοιώσει την ανθρώπινη υπόστασή μας».

«Επιμένουμε και αγωνιζόμαστε να εορτάσουμε το Πάσχα, ως διάβαση από την απελπισία στην ελπίδα, απο την δυσκολία στην ελευθερία και στο φως, δίπλα στον ευλογημένο λαο του Κυρίου».

Αρέσει σε %d bloggers: