Γεύμα στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ παρέθεσε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο.

Αμέσως μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε την Παρασκευή 21 Μάϊου 2021 στον Πανηγυρίζοντα Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Ε.Κ.Κ υποδέχθηκε τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, στο Ελληνικό στέκι το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία στο Νείλο, τον ΕΝΟΚ. Υποδέχθηκε επίσης, τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καϊρου κ. Νικόδημο, τον Πρέσβυ της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Νικόλαο Γαριλίδη, τον Πρέσβυ της Κύπρου κ. Όμηρο Μαυρομάτη καθώς και τον Πρόξενο κ. Αχιλλέα Μπική.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος απέδωσαν τις δέουσες τιμές στον Πατριάρχη Θεόδωρο και διαβεβαίωσαν ότι η Ε.Κ.Κ θα βρίσκεται στο πλευρό του Παλαίφατου Πατριαρχείου. Στο ίδιο τραπέζι παρακάθισε και ο Αρχηγός των Προσκόπων κ. Γιάννης Μελαχροινούδης.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, από την πλευρά του, τους ευλόγησε όπως επίσης και τους Προσκόπους του Καΐρου οι οποίοι γευμάτισαν και αυτοί στον ΕΝΟΚ. Το γεύμα τους προσέφερε η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ και Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Τέλος ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχήθηκε χρόνια πολλά και στον Αντιπρόεδρο του ΕΝΟΚ κ. Γιώργο Ρεκτσίνη ο οποίος στις 21 Μάϊου είχε τα γενέθλιά του.

Αρέσει σε %d bloggers: