Και το όνομά αυτής Αλεξία. Την μονάκριβη κόρη τους βάπτισαν στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Γιάννης Μάχερ και η Μάριονετ Ελ Σάμι.

Νονά ήταν η Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η οποία παραβρέθηκε με το σύζυγό της Δημήτρη. Το δε μυστήριο τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ.Νικόδημος, επικουρούμενος από τον Μέγα Εκκλησιάρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. Στέφανο Σουλιμιώτη. Τους ύμνους έψαλλε ο πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.

Ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν κατά τη διάρκεια του μυστηρίου ήταν ο παππούς και η γιαγιά της νεφώτιστης Αλεξίας, Μάχερ Ρεζκάλλα και Άζζα Ντανιέλ και τα αδέλφια του Γιάννη, Μαριέν και Μαρίνα Μάχερ. Αλλά και οι γονείς της Μάριονετ, Ιωσήφ Ελ Σάμι και Μάγδα Αμπντέλ Μαλέκ καμάρωναν την εγγονούλα τους.

Στο μυστήριο παραβρέθηκαν και οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Γιόσρι και Στέλιος Χαλκιάς καθώς και η Διευθύντρια της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννα Καρδάση.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι στην Ε.Κ.Κ Ελεονόρα και Ράνια Άττα, Χάιδω Ζώτου, Κάριμ Μάχερ, Μίνα Μέντχατ, Μάριος Αγιούμπ, Άννα Ποντικίδου, Σούζη Έζατ, Έζατ Σάμι και Γεώργιος Αγγελίδης.

Επίσης παραβρέθηκε το ζεύγος Λάμπρου και Θεανώς Μπενοβία, η κ. Βάσω Γαζή, η κ. Καίτη Γεωργίου και ο κ. Γιώργος Ρεκτσίνης.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, το «Νέο Φως», η ekkairo.org, η εφημερίδα και η επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Κ.Κ, αντίστοιχα, εύχονται στο Γιάννη και στη Μάριονετ να τους ζήσει η νεοφώτιστη Αλεξία. Στη δε νονά Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, να είναι πάντα άξια.

Αρέσει σε %d bloggers: