Port Said: Ο Ελληνισμός σε ένα video από το αρχείο του Άγγελου Ρούβα
27/05/2021
thumbnail of 0531
Nέο Φως 31.5.21
31/05/2021
Show all

Η Αίγυπτος κατασκευάζει laptop και tablet σε συνεργασία με ιδιωτικό κολοσσό

Σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την κατασκευή laptop και tablet εγκαινίασε η Αίγυπτος.  Ο Αραβικός Οργανισμός Βιομηχανοποίησης που έχει έδρα την Αίγυπτο, (AOI-Arab Organization for Industrialization) ξεκίνησε την Τετάρτη 26 Μάϊου 2021 την από κοινού παραγωγή φορητών υπολογιστών και tablet σε συνεργασία με τον ιδιωτικό Οργανισμό Talal Abu Ghazaleh.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφορικής Amr Talaat, η Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Nevine Gamea, ο πρόεδρος του AOI, Abdel-Moniem El-Toras καθώς και ο πρόεδρος του οργανισμού που διατηρεί περισσότερα από 100 γραφεία σε όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για ένα επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως μέρος της πρωτοβουλίας του Αιγύπτιου Προέδρου για επέκταση στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών”, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφορικής, υπογραμμίζοντας ότι η  Αίγυπτος στοχεύει να γίνει περιφερειακός κόμβος για την κατασκευή και το σχεδιασμό ηλεκτρονικών συσκευών. «Το έργο είναι ένας θεμελιώδης πυλώνας που τροφοδοτεί την αιγυπτιακή αγορά με προηγμένες ηλεκτρονικές συσκευές και εξάγει προϊόντα και σε περιφερειακές και παγκόσμιες αγορές», δήλωσε η Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας

Ενώ ο Πρόεδρος του Αραβικού Οργανισμού Βιομηχανοποίησης της Αιγύπτου είπε ότι το έργο θα μειώσει τις εισαγωγές ηλεκτρονικών συσκευών που απαιτούνται για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος, μετά από πρωτοβουλία του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, προωθεί την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κορονοϊού. Επίσης, εφαρμόζει ένα  υβριδικό σύστημα μάθησης σε αιγυπτιακά σχολεία και πανεπιστήμια προκειμένου να μειώσει τη διάδοση του θανατηφόρου ιού.

Αρέσει σε %d bloggers: