Ο Antoine El Khoury, Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΤΑΜΕΕR (μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στην Αίγυπτο που ασχολούνται με το real estate) αναφερόμενος το μέλλον των ακινήτων στην Αίγυπτο, τόνισε την ανάπτυξη του κλάδου, η οποία οφείλεται στις πολύ γρήγορες αλλαγές και εις τον βάθος μετασχηματισμό της Αιγύπτου που την καθιστούν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πιο υποσχόμενες και πιο δημοφιλείς χώρες για επενδύσεις.

Ο Ελ Χούρι, είπε ότι η Αίγυπτος έχει πολιτική και νομισματική σταθερότητα καθώς και οικονομική ανάπτυξη. Όλο και περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες εισέρχονται στην αγορά κάθε μέρα και δημιουργούν περιφερειακές συνεργασίες με έδρα την Αίγυπτο. Πιστεύει επίσης, ότι ο κλάδος των ακινήτων στηρίζει την οικονομία, παρέχοντας χώρο για ανάπτυξη. Ταυτόχρονα με την οικονομική ανάπτυξη αυξάνεται και η ζήτηση για επαγγελματικούς χώρους και αυτό ενισχύει την αγορά ακινήτων.

Επιπλέον η μεσαία τάξη της Αιγύπτου αναπτύσσεται πολύ γρήγορα όσον αφορά την αγοραστική δύναμη και τον τρόπο ζωής. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για περεταίρω ποιοτικούς προορισμούς για κοινωνική ζωή και κατανάλωση.

Πηγή: ΟΕΥ Καΐρου

Αρέσει σε %d bloggers: