Τροποποιήθηκε ομόφωνα το καταστατικό της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2021, όπως ορίζει ο Νόμος 149 του 2019 του Αιγυπτιακού Κράτους.

Παράλληλα, έγινε μια προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό και την ηλεκτρονική σύγκληση ενώ η πιο σημαντική από τις αλλαγές είναι η μείωση των μελών του ΔΣ. Από έντεκα σε επτά. Επίσης, μειώθηκε και η θητεία του Δ.Σ από έξι σε τέσσερα χρόνια.

Η Πρόεδρος κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου διάβασε το ιστορικό της Αδελφότητας καθώς και όλες τις διατάξεις που αλλάζουν στο καταστατικό, η τροποποίηση του οποίου όπως είπε ήταν μια επίπονη διαδικασία. Η Γενική Γραμματέας Κάτια Καζακάκου διάβασε την ημερησία διάταξη. Το νέο καταστατικό εγκρίθηκε ομόφωνα και θα κατατεθεί στο Αιγυπτιακό Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Φιλοπτώχου παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μαρία Ζήση ενώ την Ε.Κ.Κ εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος στο χαιρετισμό του μετέφερε τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β’ και υπογράμμισε ότι οι εποχές αλλάζουν και όλοι πρέπει να εξοικειωθούν στα νέα μέσα τεχνολογίας.

«Η προσφορά ενός τόσο μεγάλου και ιστορικού συλλόγου παραμένει ίδια και αυτή είναι η αλληλεγγύη προς τους πάσχοντες αδελφούς. Αυτή είναι μια μεγάλη ιδέα, μια πανανθρώπινη αξία και όσες εποχές και να περάσουν όσο και μπροστά να πάμε, αυτές πρέπει να καλλιεργούνται. Ο άνθρωπος δυστυχώς έχει γίνει πιο εγωκεντρικός και αδιαφορεί για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Η δουλειά σας εξάντλησε το τυπικό κομμάτι αλλά έχετε πολύ δουλειά να κάνετε στο ουσιαστικό κομμάτι και πραγματικά στα συγχαίρω…», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μαρία Ζήση, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρέσβη της Ελλάδος κ. Νίκου Γαριλίδη και είπε ότι είναι τιμή και συγκίνηση να βρίσκεται στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Φιλοπτώχου.  «Θέλω να σας συγχαρώ για το πολύτιμο έργο σας, για τη σοβαρότητα αλλά και για την αλλαγή του καταστατικού με νομική ακρίβεια και υπευθυνότητα».

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου κ. Χρήστου Καβαλή και όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής. «Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο σας. Αυτό το σωματείο υπάρχει πάνω από 100 χρόνια. Εάν δεν υπήρχατε εσείς δεν θα συνέχιζε το σωματείο», είπε ο κ. Φοντριέ απευθυνόμενος στο Δ.Σ. «Προσωπικά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό έργο που μπορεί να προσφέρει κάποιος είναι η βοήθεια προς τους φτωχούς. Θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο και όλο το ΔΣ για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε».

Επίσης, παραβρέθηκε ο κ. Αλέκος Καζαμίας, πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ, ο οποίος εκπροσώπησε και την Κυπριακή Αδελφότητα, η Πρόεδρος της “Μαρίας Αιγυπτίας” κ. Ευαγγελία Θηραίου.

Στο τέλος ακολούθησε κέρασμα.

Τα μέλη του Δ.Σ της Φιλοπτώχου

Από την Πρόεδρος: Χρυσάνθη Ν. Σκουφαρίδου.

Αντιπρόεδροι: Βασιλική Γαζή, Αλίκη Σιγάλα.

Γραμματέας: Κάτια Καζακάκου.

Ταμίας: Βασιλική Πολίτη – Ζουέ.

Μέλη: Ζωζώ Αλιμπέρτη, Τέρρυ Άσσουαντ, Άννα ΚλαδάκηΡένα Κοκοβίνη, Μάρω Παπαστεφάνου.

Video / Φωτογραφίες: Γιάννης Φουρτούνας

Αρέσει σε %d bloggers: