Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Από την αρχή των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας επικοινωνώντας με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια εκφράζοντας την ανησυχία του όπως και του προέδρου της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας Αμπντέλ-Φατάχ Aλ-Σίσι για την πορεία του πύρινου μετώπου σε όλη την επικράτεια δηλώνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει αν και όπως αυτό ζητηθεί.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, Σάμεχ Σούκρι, επιβεβαίωσε τις ισχυρές και ιστορικές σχέσεις μεταξύ των λαών των δύο χωρών και τη μόνιμη και αδιάρρηκτη αλληλεγγύη τους.

Από την στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε βοήθεια και στήριξη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών η Αίγυπτος ήταν από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αυτό το κάλεσμα .

Με εντολή του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ-Φατάχ ελ-Σίσι δύο πλήρως εξοπλισμένα μεταγωγικά ελικόπτερα τύπου Σινούκ με τα πληρώματά τους απεστάλησαν άμεσα από τον Αιγυπτιακό στρατό τα οποία έχουν φτάσει ήδη στην Ελλάδα και έχουν ενταχθεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα στο επιχειρησιακό σχέδιο κατάσβεσης.

Αρέσει σε %d bloggers: