Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Σε βαρύ κλίμα οδύνης είπαν σήμερα το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Άκη Αυγουστιάδη οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο  Παλαιό Κάιρο.

Ασφυκτικά γεμάτος ήταν από πάροικους ο Ναός της Παναγίας εντός του Ελληνορθόδοξου κοιμητηρίου. Συντετριμμένος όλος ο κόσμος από τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο του, αντήλλασσε στον προαύλιο χώρο του Ναού ιστορίες και εμπειρίες από την κοινή ζωή με τον μεταστάντα. Τραγικές φιγούρες ο μεγάλος γιός του ο Γιώργος και η αγαπημένη του γυναίκα Ρούμπα πού όλη την ώρα της τελετής  έστεκε δίπλα του κρατώντας απαρηγόρητη την φωτογραφία του στα χέρια της.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, ο Αρχιμανδρίτης Παύλος όπως επίσης και ο κοινοτικός ψάλτης κ. Γιάννης Κούντριας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν η κα. Μαριά Κεχρή Επιτετραμένη της Ελληνικής Πρεσβείας, η κα. Μαρία Ζήση Γενική Πρόξενος της Έλλαδας, ο κ. Γεώργιος Οικονόμου Γραμματέας Πρεσβείας Β, η κα Δέσποινα Τζόβα Γραμματέας Ο.Ε.Υ. της Πρεσβείας, όπως και οι συνάδελφοί του από την Πρεσβεία. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, οι κοινοτικοί επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος και Στέλιος Χαλκιάς και ο αντιπρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Κ κ. Γιώργος Ρεκτσίνης.

«Δεν μπορούσε να γνωρίσει κανείς τον Άκη και να μην τον αγαπήσει. Ήταν σπάνια η αγνότητα και η καλοσύνη του» είπε η κα. Κεχρή στον επικήδειο που εκφώνησε. «Το ανεπιτήδευτο του χαρακτήρα του και η καρδιά μικρού παιδιού που είχε καταφέρει να διατηρήσει μέσα του ήταν πολύτιμα και ανεκτίμητα χαρακτηριστικά του, που τον έκαναν τόσο ξεχωριστό και  αγαπητό σε όλους.» Η κα Κεχρή εξήρε επίσης και τον Άκη Αυγουστιάδη ως υπάλληλο της Πρεσβείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:«υπηρέτησε επί περίπου είκοσι έτη με πίστη και αφοσίωση την πατρίδα μας από την θέση του στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο. Πάντοτε με αίσθημα ευθύνης, προθυμία, σπιρτάδα και χαμόγελο. Και αυτό το χαμόγελο θα λείψει από όλους τους συναδέλφους σου στην Πρεσβεία»

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και πάλι στις επτά το απόγευμα στο εντευκτήριο της Ελληνικής Στέγης στην Ηλιούπολη όπου η οικογένεια του εκλιπόντος δέχτηκε τα συλλυπητήρια και τα αισθήματα αγάπης και θλίψης για τον θάνατο του.

Αιωνία του η μνήμη.

Αρέσει σε %d bloggers: