Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Πατριαρχικό συλλείτουργο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ίμβρο για τα 60 χρόνια ιεροσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συλειτουργούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β, και του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου, του Μητροπολίτη Μαρωνείας Παντελεήμων, εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου, εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Συμπροσευχόμενοι επίσης παρίστανται ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνίγιφ και Νιζίν, Ευστράτιος Ζόρια, της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μια ημέρα ευλογημένη και ιστορική, η σημερινή καθώς στους κόλπους του Ιερού Κλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας εισερχόταν στις 13 Αυγούστου 1961 ένας χαρισματικός νέος, ο οποίος θα διακρινόταν για τη θυσιαστική διακονία του τις επόμενες δεκαετίες.

Την Πέμπτη 12 Αυγούστου τελέστηκε Εσπερινός στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, και του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας μετά το πέρας του εσπερινού, αναφέρθηκε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο απόκαλώντας τον, “στενό συνεργάτη” του όπως δήλωσε, ο οποίος στήριξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη όχι μόνο στην Αγία και Ιερά Σύνοδο της Κρήτης το 2016, αλλά και με την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, όπως άλλωστε και οι Αρχιεπίσκοποι Ελλάδος Ιερώνυμος και Κύπρου Χρυσόστομος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρόντες ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου, ήταν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και ο Μητροπολίτης Κιτίου, ενώ παρών ήταν και ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, με τη σύζυγό του.

Αρέσει σε %d bloggers: