Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστος Καβαλής στον Γιώργο Διονυσόπουλο στην ραδιοφωνική εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» της «Φωνής της Ελλάδας» τοποθετήθηκε διεξοδικά αναλύοντας σε βάθος με σύνεση και σωφροσύνη όλα τα θέματα που έχουν φέρει σε αδιέξοδο τις σχέσεις των Ελληνικών κοινοτήτων  Καΐρου  και Αλεξάνδρειας  με την αναπληρώτρια συντονίστρια εκπαίδευσης κα Μπέτα Σωτηρία, όπως επίσης και με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας το οποίο από την μία μεριά της έχει δώσει το απόλυτο και προκλητικό δικαίωμα του «Αποφασίζουμε και… Διατάσσουμε»  και από την άλλη, τηρεί εδώ και πολύ καιρό σιγή ιχθύος καλύπτοντας επί της ουσίας με αυτή του την στάση, τα ύποπτα πλέον κατά γενική ομολογία πεπραγμένα της κας Αναπληρώτριας.

 Και εδώ προκύπτει το μέγα οξύμωρο, αν σκεφτούμε ότι η κυβέρνηση που την διόρισε ως αναπληρώτρια, ενώ όφειλε να έχει με διαφάνεια και αξιοκρατία προκηρύξει κανονική θέση «Συντονιστή Εκπαίδευσης» εδώ και πολύ καιρό, προτίμησε να διαλέξει από τον κομματικό σωλήνα, την κα Μπέτα Σωτηρία για αυτήν την πολύ σοβαρή και απαιτητική θέση δίνοντας έμφαση στα διοικητικά της προσόντα που προέκυψαν από τις σπουδές της στην  Γυμναστική.

Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση που ό ίδιος ο Πρωθυπουργός  διατείνεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί  ότι προάγει την «Αριστεία». Μια αναπληρωματική «Αριστεία» που αντί να συντονίζει, αποσυντονίζει την καρδιά της Ελληνικής παροικίας που είναι η Εκπαίδευση, που με κόπο και θυσίες οι Έλληνες στις κοινότητες της Αιγύπτου προσπαθούν να κρατήσουν όρθια και ζωντανή.

Ακούστε πατώντας το παρακάτω link ολόκληρη την συνέντευξη του Χρήστου Καβαλή και θα καταλάβετε ότι το δίκαιο, το αγαθό και το Φως θα υπερισχύσουν. Όπως γίνεται πάντα.

Αρέσει σε %d bloggers: