Τα Αιγυπτιώτικα χρόνια της Μαρίκας Παπαγκίκα.
29/08/2021
Προκήρυξη θέσεως εργασίας βοηθού νηπιαγωγού από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.
30/08/2021
Show all

Εμβολιασμένοι είναι πλεον όλοι οι εκπαιδευτικοί, διοικητικοί και λοιποί υπάλληλοι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου στην Αχιλλοπούλειο σχολή.

Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Για ακόμα μια φορά η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ανταποκρίθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι της πανδημίας  που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια όλη την υφήλιο εμβολιάζοντας όλο το προσωπικό  που εργάζεται στην Αχιλλοπούλειο σχολή.

Ακολουθώντας πιστά τις υγειονομικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας της Αιγύπτου για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην χώρα, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη φάση του εμβολιασμού όλων των υπαλλήλων εκπαιδευτικών της Ε.Κ.Κ. που εργάζονται στο Αχιλλοπούλειο νηπιαγωγείο και δημοτικό, όπως και όλου του διοικητικού και λοιπού προσωπικού. Η δεύτερη φάση του εμβολιασμού θα πραγματοποιηθεί σε 15 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα εμβολιάστηκαν: όλοι οι εκπαιδευτικοί της Ε.Κ.Κ. που εργάζονται στην Αχιλλοπούλειο σχολή, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων, οι συνοδοί των μαθητών στα σχολικά λεωφορεία, όλοι οι καθαριστές της σχολής, οι υπάλληλοι του κυλικείου, και όλο το διοικητικό προσωπικό της σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω εμβολιασμός είναι ένα ακόμα  βήμα στο ήδη αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρούταν στην Αχιλλοπούλειο σχολή από την αρχή της πανδημίας με θερμομετρήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, απολυμάνσεις όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της σχολής μετά το πέρας των μαθημάτων, όπως και με την απαρέγκλιτη  τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ατομικής προστασίας των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ. και προϊστάμενος της εφορείας εκπαιδευτηρίων κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν  σχολιάζοντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τόνισε ότι: «ως Ελληνική Κοινότητα Καΐρου θωρακίζουμε περεταίρω την υγεία  των παιδιών μας και των εργαζομένων στον σχολικό χώρο, προσβλέποντας με υπευθυνότητα και αισιοδοξία  σε μια ανέφελη σχολική χρονιά. Και αυτό, όπως με έμφαση τόνισε είναι μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε, και σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία τους εμβολιασμούς σε όλο το προσωπικό της Ε.Κ.Κ.»

Αρέσει σε %d bloggers: