Μνήμη Πατριάρχου Πέτρου Ζ’
08/09/2021
Ιερός Κοινοτικός Ναός Αγίων Κώνσταντίνου & Ελένης Καΐρου
12/09/2021
Show all

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου Ζ’ και του Άκη Αυγουστιάδη. (Εικόνες + Video)

Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Την μνήμη του μακαριστού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ’, o όποιος  έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή του  κατά  το αεροπορικό δυστύχημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2004, όπως και του αγαπητού πάροικου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Άκη  Αυγουστιάδη  κατά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του, τίμησε  ο Παπάς και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου Ερμουπόλεως Νικολάου, στον Ναό της Παναγίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκαν  σε κλίμα βαθιάς οδύνης και για τους δύο θανόντες.

Το έργο του Πατριάρχου Πέτρου Ζ γνωστό και πλούσιο παρά το σύντομο βίο του. Εργάστηκε άοκνα και για πολλά χρόνια στην Αφρικανική ήπειρο μεταφέροντας και διαδίδοντας το μήνυμα του Χριστού.

Το έργο που ξεκίνησε ο Πατριάρχης Πέτρος Ζ, δήλωσε στην ομιλία του ο Μακαριώτατος θα το συνεχίζει ο ίδιος με μεγάλη αφοσίωση διότι είναι έργο αγάπης προς τους Αφρικανούς αδελφούς μας.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο διπλό  μνημόσυνο. Από την Ελληνική Πρεσβεία παρέστει ο Γεώργιος Οικονόμου Γραμματεύς Πρεσβείας Β’ και ο Αχιλλέας Μπικής Πρόξενος όπως και εκπρόσωποι της Κυπριακής Πρεσβείας.

Φίλοι της οικογένειας και συνάδελφοί του Άκη Αυγουστιάδη από την Ελληνική Πρεσβεία τίμησαν με την παρουσία τους τον αξιόλογο αυτό πάροικο για τον οποίον ο Μακαριώτατος μίλησε μέσα από την καρδιά του με ζεστά λόγια για την μεταξύ τους σχέση και την εκτίμηση που έτρεφε στο πρόσωπο του, τον οποίον τον θεωρούσε όπως είπε “πνευματικό του παιδί”.

Επίσης μετέφερε με τον λόγο του, αγάπη και στοργή στην καρδιά της τριών παιδιών του, προτρέποντάς τους να τον κρατούν ζωντανό στην μνήμη τους και έθεσε τον εαυτό του αρωγό στην πορεία της ζωής τους.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, όπως επίσης και οι κοινοτικοί επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος και Λεωνίδας Φοντριέ, ο πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Κ κύριος Γιώργος Χαγιάτ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέκος Καζαμίας και ο πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Μακαριώτατος ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στον χώρο στον οποίον αναπαύονται οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας, όπου και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου Ζ’.

Η ακολουθία μεταδιδόταν σε πραγματικό χρόνο από τον  «Φάρο της Ομογένειας»

Δείτε το μήνυμα του Μακαριώτατου Πατριάρχη Θεόδωρου Β’

Αρέσει σε %d bloggers: