Η Ελλάδα συμμετέχει στο 14ο διεθνές φεστιβάλ πνευματικής μουσικής που ξεκινά το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου
16/09/2021
Άντυ Ελ Άραμπυ: Η Ελλάδα είναι ένα μέρος από την ψυχή μου, ένα κομμάτι από την ταυτότητά μου.
18/09/2021
Show all

Επίσημη πρώτη συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Α. Κατσανιώτη είχαν από κοινού οι Πρόεδροι των Ελληνικών Kοινοτήτων κ.κ. Καβαλής και Σιόκας

Σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας συναντήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Ανδρέας Κατσανιώτης με τους Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων του Καΐρου και της Αλεξάνδρείας κ.κ. Χρήστο Καβαλή και Ιωάννη Σιόκα

Οι Πρόεδροι των δύο κοινοτήτων στην πρώτη επίσημη συνάντησή τους ενημέρωσαν εκτενώς τον νέο Υφυπουργό για τα θέματα που απασχολούν τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό θέτοντας  την Ελληνική Παιδεία στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, αλλά και την λειτουργεία των σχολικών μονάδων ως θέματα βαρύνουσας σημασίας μετά και τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις που ταλαιπώρησαν τις δύο κοινότητες.

Οι δύο Πρόεδροι τόνισαν ότι οι κοινότητες είναι οικονομικά αυτάρκεις αλλά έθεσαν από κοινού την ανάγκη ουσιαστικής συμπαράστασης της Ελληνικής Πολιτείας στα θέματα της Παιδείας, την εύρεση λύσης στο σοβαρό θέμα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των Αιγυπτιωτών, όπως και στο πρόβλημα της απόδοσης υπηκοοτήτων.

Από την πλευρά του, ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε προς τους κ.κ. Καβαλή και  Σιόκα ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αμβλυνθούν τα προβλήματα και να δοθούν οριστικές λύσεις στα χρονίζοντα θέματα και τους διαβεβαίωσε, όπως ανάρτησε και στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ότι θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων που ζουν και προοδεύουν στην Αίγυπτο. Τόνισε επίσης ως θετικό στοιχείο προώθησης των ζητημάτων που αφορούν τις δύο κοινότητες, το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο κρατών είναι αυτή την περίοδο στην καλύτερη τους φάση και προτίθεται να αξιοποιήσει αυτήν την δυναμική πορεία προς το κοινό όφελος.

Στο περιθώριο της προγραμματισμένης συνάντησης οι δύο πρόεδροι των Ελληνικών κοινοτήτων  συναντήθηκαν και με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο τον οποίον ενημέρωσαν για την αλματώδη ανάπτυξη στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών που συντελείτε στην Αίγυπτο  και τον προέτρεψαν, θέτοντας τους εαυτούς τους αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, να ξεκινήσει επίσημο κύκλο επαφών με τους Αιγύπτιους  ομολόγους του.

Οι δύο Πρόεδροι  προσκάλεσαν τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και  να συζητήσουν εκ νέου τα θέματα που αφορούν τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Αρέσει σε %d bloggers: